Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Σπύρος Μπιμπίλας: Καταθέτει στον εισαγγελέα – Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο τις επόμενες μέρες

Δεν αποκλείεται να κατατεθούν και νέα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση Λιγνάδη

Το κατώφλι της Εισαγγελίας περνά σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας προκειμένου να προσκομίσει τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια του την τελευταία περίοδο για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σωματείο έχει στη διάθεση του καταγγελίες για διάφορες μορφές βίας και σeξουαλική κακοποίηση σε βάρος ηθοποιών, οι οποίες εκτιμάται ότι τα αδικήματα στα οποία αναφέρονται εξακολουθούν να είναι «ζωντανά», δηλαδή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να κατατεθούν και νέα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας θεωρείται μάρτυρας «κλειδί», καθώς λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.

Μάλιστα, νομικοί κύκλοι πιθανολογούν ότι τις επόμενες ημέρες θα διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που θα βρεθούν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας μετά τις καταγγελίες- σοκ στον χώρο του θεάτρου.

Οι μαρτυρίες είναι και σε αυτή την περίπτωση που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης καθώς στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα ασκούνται ποινικές διώξεις.

Άλλωστε, είναι, ήδη, σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση που αφορά σε μήνυση που στρέφεται σε βάρος ηθοποιού ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου