Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Τέτη Σχοινάκη: Η εξομολόγηση για την στιγμή που συνθέτης κυνηγούσε να τη βιάσει σε ηλικία 16 ετών

Η εξομολόγηση της ηθοποιού για το πώς αντέδρασε και γλίτωσε

«Μετά τα 14 που άρχισα να μεγαλώνω και να γίνομαι κοπέλα, είχα πολλές σeξουαλικές παρενοχλήσεις» σημείωσε η Τέτη Σχοινάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η ηθοποιός τάχθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες και φέρονται να έχουν πέσει θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο μοιράστηκε τη δική της εμπειρία.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η Τέτη Σχοινάκη, παραλίγο να υποστεί βιασμό ωστόσο η αντίδραση της ήταν αυτή που την έσωσε σύμφωνα με τα όσα ανέφερε.

«Μετά τα 14 που άρχισα να μεγαλώνω και να γίνομαι κοπέλα, είχα πολλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Δηλαδή αυτός που είχε το καθαριστήριο με κλείδωσε μέσα. Τον απείλησα με τον μπαμπά μου που ήταν αξιωματικός και καταγόταν από την Κρήτη. Έτσι τον φόβισα και μου άνοιξε. Παρενοχλήθηκα και από φίλο της οικογένειας. Αυτά τα χειρίστηκα εύκολα» ανέφερε αρχικά η Τέτη Σχοινάκη.

Αυτό που πραγματικά τη φόβισε

«Αυτό που πραγματικά με φόβισε ήταν η απόπειρα βιασμού από συνθέτη, σε ηλικία 16 ετών» ανέφερε η ηθοποιός και εξήγησε τι συνέβη.

«Βρέθηκα στο σπίτι ενός συνθέτη, με μια φίλη μου που είχε ωραία φωνή και ήθελε να έχει μαζί της έναν δικό της άνθρωπο. Αφού η φίλη μου δοκιμάζει τη φωνή της φεύγει για να πάει να φέρει κάτι στίχους. Μου λέει ο συνθέτης ‘τώρα να ακούσουμε εσένα’. Εγώ του απαντώ ‘δεν ήρθα για αυτό’» είπε.

«Άρχισε να με κυνηγάει μέσα στο σπίτι. Μου φάνηκε σαν να κράτησε δύο ώρες όλο αυτό, ενώ πρέπει να κράτησε δυο με τρία λεπτά. Μου έκλεινε την πόρτα για να μην φύγω» συμπλήρωσε η Τέτη Σχοινάκη.

Ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό που την τρόμαξε περισσότερο ήταν η ύπαρξη ενός ακόμα άνδρα μέσα στο σπίτι.

«Ήταν ότι μια συρόμενη πόρτα που είχε ένα θολό τζάμι, μέσα από το τζάμι, όπου δεν μπορείς να δεις χαρακτηριστικά, έβλεπα έναν άλλον άνθρωπο, ο οποίος κοιτούσε μέσα από τη χαραμάδα» είπε εξηγώντας πως πρόκειται για άνθρωπο που θα παρακολουθούσε τον βιασμό της.

Η ύπαρξη όμως αυτού του δεύτερου άνδρα ήταν που της έδωσε δύναμη να ξεφύγει.

«Φοβήθηκα ότι αν έβγαινε και αυτός δεν θα μπορούσα να αντιδράσω. Φοβήθηκα ότι αν χάσω την ευκαιρία να φύγω δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με δύο άνδρες» εξήγησε.

«Πήρα το σκαμπό του πιάνου, του το πέταξα στη μούρη και έφυγα τρέχοντας προς την πόρτα και μετά πήρα μια πέτρα και του έσπασα το τζάμι» συμπλήρωσε η ηθοποιός και κατέληξε: «Δεν το είπα σε κανέναν. Δεν μου έμεινε τραύμα γιατί δεν έπαθα το πάγωμα που παθαίνουν τα περισσότερα θύματα».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου