Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Τζανάκης: Μέχρι 5 Μαρτίου τα κρούσματα θα πλησιάσουν τις 2.000

«Πιστεύω ότι τα δημοτικά και οι πρώτες τάξεις του γυμνασίου μπορούν να συνεχίσουν με φυσική παρουσία»

Τα 2.000 προβλέπει ότι θα φτάσουν τα κρούσματα μέχρι τις 5 Μαρτίου ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

«Στην Αθήνα υπάρχει μια ιδιομορφία του επιδημιολογικού κύματος, καθώς εκεί επικεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και διευκολύνεται η μετάδοση του ιού. Ελπίζω να μην μπουν και άλλες μεγάλες πόλεις στον χορό γιατί τότε το μεγάλο κύμα θα έχει την εκρηκτικότητα του προηγούμενου» είπε στο MEGA.

Όπως είπε, σύμφωνα με το μοντέλο που έχουν δημιουργήσει στην Κρήτη, υπάρχει η πρόβλεψη ότι ίσως μέχρι τις 5 Μαρτίου τα κρούσματα θα πλησιάσουν τις 2.000, ενώ και αυτή τη βδομάδα θα παρατηρηθεί άνοδος των κρουσμάτων.

«Αν όλα κυλήσουν ομαλά, σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, στις 10 του Μάρτη θα είναι παγιωμένη μια αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού κύματος» είπε ο κ. Τζανάκης.

Το Πάσχα εκτίμησε ότι θα είναι καλύτερο από πέρσι χωρίς οριζόντια μέτρα λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και του γεγονότος ότι το 20% του πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο.

«Το λιανεμπόριο πρέπει να λειτουργήσει»

Σύμφωνα με τον καθηγητή «πρέπει να προσέξουμε πώς θα ανοίξουμε, δεν θα ήταν άσκοπο να φοράμε διπλή μάσκα σε πολυσύχναστα μέρη».

Για τα σχολεία είπε ότι πρέπει να γίνει μια σημαντική έρευνα από την επιτροπή, να διευκρινιστεί σε ποιον βαθμό συμβάλλουν στην επιδημία τα παιδιά. «Πιστεύω ότι τα δημοτικά και οι πρώτες τάξεις του γυμνασίου μπορούν να συνεχίσουν με φυσική παρουσία» είπε.

Για το λιανεμπόριο ανέφερε πως πρέπει να λειτουργήσει, αλλιώς θα φέρει πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου