Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ζέτα Δούκα: Σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επικοινώνησε μαζί της μετά την ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε

Πλήρης στήριξη από τον πρωθυπουργό

Την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει η ηθοποιός Ζέτα Δούκα και το γνωστοποίησε η ίδια μέσω ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ηθοποιός, πριν από δυο εβδομάδες, προχώρησε σε δημόσια καταγγελία κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Κιμούλη ο οποίος φέρεται να άσκησε πάνω της σωματική και λεκτική βια.

Μετά τη δημόσια καταγγελία της Ζέτας Δούκα, άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου και μαζί και τα στόματα όσων έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου.

Χθες, η ηθοποιός μέσω του Instagram της ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της ανοιχτής της επιστολής, σύμβουλος του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τη Ζέτα Δούκα προκειμένου να της εκφράσει την πλήρη στήριξη του κ. Μητσοτάκη στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Τι έγραψε η Ζέτα Δούκα

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σeξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό» έγραψε στην ανάρτησή της η Ζέτα Δούκα.


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου