Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Σε «σκληρό» lockdown Αχαΐα και Εύβοια – Παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα στη Λέσβο, περνά στις «κίτρινες» περιοχές

Σε «σκληρό» lockdown μπαίνουν η Αχαΐα και η Εύβοια σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά στο επίπεδο επίσης πολύ αυξημένου κινδύνου, τίθεται από αύριο ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, που έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206.

Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθεται και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, πλην της Σκύρου, με 501 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 256.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ανήκουν πλέον οι εξής περιοχές:

ο Δήμος Εορδαίας,

ο Δήμος Θηβαίων,

ο Δήμος Τανάγρας,

ο Δήμος Σπάρτης,η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,

ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού,

ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,

ο δήμος Τεμπώνη Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,

ο Δήμος Καλυμνίων καιο Δήμος Καρπάθου.

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, αυτά παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί. Έτσι, η Λέσβος από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί περνά στο επίπεδο επιτήρησης, στις κίτρινες δηλαδή περιοχές.

Τι ισχύει με το lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια – Ποια μέτρα τίθενται σε ισχύ

Αχαΐα και Εύβοια μπαίνουν σε «σκληρό» lockdown σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές αυτές είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, (Σάββατο 13/02) με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου