Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Νίκος Πουρσανίδης: «Ένιωσα ότι και εγώ είχα μια λάθος οπτική του εαυτού μου»


"Έχω φύγει τέσσερα χρόνια στην Αγγλία και, όταν γύρισα, πράγματα που μπορεί να με θύμωναν πριν δεν είχαν μετά καμία σημασία", εξομολογείται ο Νίκος Πουρσανίδης.

Ο Κωστής κρύβει μέσα του πολλά. Είναι απρόβλεπτος και κουβαλάει μια σκοτεινιά. Ο Νίκος Πουρσανίδης, αντίθετα, είναι χαλαρός, ανοιχτός, δημιουργικός, κλείνει τους λογαριασμούς του, μαθαίνει καινούρια πράγματα και πάει παρακάτω. Όταν αυτοί οι δύο τύποι συναντιούνται, προκαλούν… Έξαψη!

Ο Νίκος Πουρσανίδης απαντά στις ερωτήσεις του Βασίλη Ανδριτσάνου, για το περιοδικό Τηλέραμα.

Τι σας αρέσει στον ρόλο του Κωστή;

«Το ότι είναι πολύπλοκος και απρόβλεπτος χαρακτήρας. Έχει μια σκοτεινιά και μια φαινομενική ηρεμία, που όμως δεν ξέρεις πού θα οδηγήσει. Είναι ένας… δεν θέλω να πω “καταραμένος” καλλιτέχνης, που έχει ζήσει πάρα πολλά με τη φήμη, με το αλκοόλ, και όλο αυτό είναι πολύ αβανταδόρικο για μένα. Ο Κωστής προσπαθεί να κάνει το σωστό, αλλά υπάρχει πολλή ένταση από κάτω και κρατιέται για να μην ξεσπάσει».

Γιατί επέστρεψε στο Ναύπλιο;

«Γυρίζει εκεί όπου ξεκίνησε το κακό για εκείνον. Πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. Έρχεται για να κάνει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει. Οποιοσδήποτε κάνει ένα ξεκαθάρισμα δεν έρχεται σε σύγκρουση;»

Έχετε κάνει τέτοια ξεκαθαρίσματα;

«Έχω κάνει, ναι, γιατί θέλω να αντιμετωπίζω τα θέματα και να λύνονται. Δεν έχω όμως τη σκοτεινιά που έχει ο Κωστής. Έχω φύγει τέσσερα χρόνια στην Αγγλία και, όταν γύρισα, πράγματα που μπορεί να με θύμωναν πριν δεν είχαν μετά καμία σημασία. Ένιωσα ότι και εγώ είχα μια λάθος οπτική του εαυτού μου. Είναι πολύ σημαντικό να φεύγεις, να ανοίγεσαι στον κόσμο και να καταλαβαίνεις τη δική σου δύναμη, το δικό σου μέγεθος, και να παίρνεις τα πράγματα από την αρχή. Τώρα νιώθω ότι πατάω πολύ πιο γερά στα πόδια μου».

Μαρίνα ή Εβίτα; Ποια θα διαλέξει ο Κωστής;

«Πιστεύω ότι δεν μπορεί να συνεχίσει εάν δεν κάνει ξεκαθάρισμα με την Εβίτα. Η Μαρίνα είναι η μόνη που του δίνει χωρίς να ζητάει κάτι από αυτόν, οπότε εγώ σαν Νίκος εκεί θα πήγαινα! Πρέπει να προχωράς στη ζωή, αλλιώς είσαι επιρρεπής στο να κάνεις τα ίδια λάθη».

Σας έχει συμβεί σε προσωπικό επίπεδο να βρεθείτε «κολλημένος» σε ένα άτομο;

«Να μείνω παραπάνω με έναν άνθρωπο από όσο θα έπρεπε, μπορεί, αλλά όλοι το έχουμε κάνει αυτό. Να ξαναγυρίσω, όχι. Για μένα, όταν τελειώνει κάτι, τελείωσε».

Εσάς τι σας προκαλεί… έξαψη;

«Το να δοκιμάζω και να μαθαίνω καινούρια πράγματα, να προκαλώ τον εαυτό μου. Εγώ στη ζωή μου δεν λέω καθόλου τη λέξη “δύσκολο”, γιατί δεν πιστεύω πως υπάρχουν δύσκολα πράγματα, μόνο πράγματα που ξέρεις και που δεν ξέρεις»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου