Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Παγώνη: Όχι σε αυστηρότερο lockdown, ο κόσμος δεν αντέχει

«Από τις 97.000 υγειονομικούς έχουν εμβολιαστεί οι 75.000» 

Μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων, επιβεβαίωσε ότι «είναι μία δύσκολη η κατάσταση με εξάρσεις και υφέσεις» και επισήμανε ότι χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και προσοχή. «Κάθε μέρα έχουμε και μία έκπληξη από τον ιό» είπε.

Όπως είπε, υπάρχει «σταδιακή αύξηση στα κρούσματα αλλά και στις νοσηλείες στα νοσοκομεία». Όπως είπε στα νοσοκομεία της Αττικής οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 67%, ενώ στο 56% είναι στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Υπάρχουν ακόμα κενά. Προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση» υπογράμμισε μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη πρέπει να υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος στις μετακινήσεις και αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς, καθώς και περισσότερα τεστ «γα να μπορείς γρήγορα να κάνεις ιχνηλάτηση και να περιορίσεις».

«Όχι σε αυστηρότερο lockdown, είναι δύσκολο μετά από έναν χρόνο, ο κόσμος δεν αντέχει» είπε.

«Από τις 97.000 υγειονομικούς έχουν εμβολιαστεί οι 75.000»

Για όσους λένε ότι οι υγειονομικοί αποφεύγουν τον εμβολιασμό η κ. Παγώνη δήλωσε εκνευρισμένη.

Τόνισε ότι από το σύνολο των περισσότερων από 97.000 υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου 75.000. «Από που προκύπτει ότι εμβολιάστηκε μόνο το 50% του προσωπικού […] ότι άργησαν οι λίστες να συμπληρωθούν, άργησαν» είπε σε έντονο ύφος.

Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά όπως στον Ευαγγελισμό που φτάνει το 92% και το Σωτηρία 94%.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου