Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τον σκηνοθέτη

Ενισχύεται το οπλοστάσιο της Εισαγγελίας καθορίζοντας τα επόμενα βήματα

Το ντόμινο των αποκαλύψεων για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο φαίνεται να δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη με κεντρικό πρόσωπο το γνωστό θεατράνθρωπο.

Η μήνυση νεαρού άνδρα ο οποίος κατήγγελλε ότι βιάστηκε , από τον σκηνοθέτη–ηθοποιό σε ηλικία μόλις 14 ετών το 2010, σε χρόνο δηλαδή που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, αλλά και η μαρτυρία «κλειδί» μιας γυναίκας που φέρεται να γνωρίζει στοιχεία για την δράση του καταγγελλόμενου φέρονται να ενισχύουν το οπλοστάσιο της Εισαγγελίας καθορίζοντας τα επόμενα βήματα.

Μάλιστα, νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν άμεσα σημαντικές εξελίξεις υπενθυμίζοντας με νόημα την περίπτωση του προφυλακισμένου προπονητή σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα αμέσως μετά την κατάθεση της αθλήτριας που κατήγγειλε ότι την βίασε στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών.

Το στοίχημα για τις αρμόδιες αρχές είναι να συγκεντρώσουν αξιόπιστα στοιχεία, ικανά να συνθέσουν το παζλ με αδικήματα που παραμένουν «ζωντανά».

Μπορεί η πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του συγκεκριμένου σκηνοθέτη-ηθοποιού να αφορά σε περίοδο που τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ωστόσο, φαίνεται πως άνοιξε το δρόμο για την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς, όπως όλα δείχνουν, στάθηκε η αφορμή για να ανοίξουν στόματα και να δοθεί νέα ώθηση στην εισαγγελική έρευνα. Άλλωστε, η δικηγόρος του άνδρα που πρώτος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, έχει κάνει λόγο για ακόμη δύο πρόσφατα περιστατικά.

Την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας προκειμένου να καταθέσει τις καταγγελίες που έχει στη διάθεση του το Σωματείο σε βάρος του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη. Παράλληλα, θα κληθεί να εισφέρει και καταγγελίες που έχει στα χέρια του που βάζουν στο «στόχαστρο» συγκεκριμένα πρόσωπα για διάφορες μορφές βίας και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος νέων ηθοποιών, οι οποίες εκτιμάται ότι τα αδικήματα στα οποία αναφέρονται δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Έτσι, θεωρείται πιθανό να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που θα ερευνηθούν μετά τις καταγγελίες- σοκ στον χώρο του θεάτρου. Θεωρείται βέβαιο πως θα κληθούν να καταθέσουν όλα τα πρόσωπα που έχουν καταγγείλει πως υπήρξαν θύματα βίαιων συμπεριφορών καθώς και ότι η ποινική αποτίμηση των επίμαχων υποθέσεων θα καθορίσουν και την επόμενη κίνηση του εισαγγελικού λειτουργού. Στις περιπτώσεις που ο αρμόδιος εισαγγελέας διαπιστώνει ότι στοιχειοθετείται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα προχωρά στην άσκηση ποινικών διώξεων οδηγώντας ενώπιον της δικαιοσύνης τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου