Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πανεπιστήμια επί Νέας Δημοκρατίας θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν

«Η κυβέρνηση βιάστηκε να μας επιβεβαιώσει»

Με αφορμή την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠθ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τονίζει ότι «τα πανεπιστήμια θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν».

«Οι σημερινές εικόνες ξυλοδαρμών φοιτητών από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και προσθέτει: «Οι φοιτητές ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους, ενώ η αστυνομία τις κλείνει με άγρια καταστολή. Παράλληλα, εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον νόμο της κυβέρνησης που διαλύει ακαδημαϊκά κεκτημένα δεκαετιών και γι’ αυτό το λόγο αντιμετωπίστηκαν με ακραία αστυνομική βία, και συλλήψεις. Είχαμε από πολύ νωρίς επισημάνει πως ο νέος νόμος έχει ως στόχο τα ελληνικά πανεπιστήμια να θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν. Η κυβέρνηση βιάστηκε να μας επιβεβαιώσει».

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Οι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Κεραμέως σήμερα μας έδειξαν με μια αστυνομική επιχείρηση ντροπής για ένα ευρωπαϊκό κράτος το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία της ελευθερίας της ακαδημαϊκής έκφρασης».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου