Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Ανατροπή με τις απαγορεύσεις για την Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά πάρκα και χαρταετός με… προσοχή

Συστάσεις αναμένονται από τον Νίκο Χαρδαλιά για το τριήμερο

Αν και αρχικά υπήρχε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βάλει… μπλόκο στον Καθαρά Δευτέρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός για το πέταγμα του χαρταετού, τελικά το τριήμερο θα είναι χωρίς επιπλέον απαγορεύσεις.

Νέα μέτρα, ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα, δεν αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής (12/3) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αλλά θα υπάρξουν συστάσεις ενόψει του τριημέρου.

Η σύσταση του κ. Χαρδαλιά θα αφορά την αποφυγή συγκεντρώσεων σε πάρκα, παραλίες και πλατείες, κάτι που – ούτως ή άλλως – απαγορεύεται δεδομένου, ότι δεν επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Δεν μπαίνει «λουκέτο» στα πάρκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση  για να μπει λουκέτο στα πάρκα, δεδομένου ότι ούτως ή άλλως απαιτείται αποστολή SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την μόνιμη κατοικία των πολιτών, μέτρο που κρίνεται από τις αρχές ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. 

Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να πετάξουν χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα, αν το επιτρέψει ο καιρός, θα μπορούν να το κάνουν με βάση τα ισχύοντα μέτρα.

Εντατικοί έλεγχοι από την αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Παράλληλα πηγές της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν στο newsbeast.gr ότι την Παρασκευή θα τεθεί επί τάπητος το θέμα και μετά από τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας θα μπει σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο.

Ποιοι μπορούν να μετακινούνται εκτός νομού

Με απαγόρευση της μετακίνησης εκτός δήμου θα γιορτάσουμε φέτος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα οι πολίτες απαγορεύεται να μετακινηθούν με αυτοκίνητο εκτός του δήμου όπου κατοικούν.

Το πρόστιμο για κάθε παράβαση ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Πιοι μπορούν να μετακινηθούν

Από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού εξαιρούνται:

  1. Οι πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τουςΌσοι μετακινούνται για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης
  2. Όσοι πάνε σε τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση
  3. Οι διαζευγμένοι γονείς ή γονείς που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  4. Όσοι μεταβαίνουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  5. Οι φοιτητές που πρέπει να δείξουν αποδεικτικό κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου