Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

Από τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων – διασωληνωμένων στη χαλάρωση του lockdown: Τι αλλάζει από το Σαββατοκύριακο

Το απόγευμα της Παρασκευής οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Την Τετάρτη (17/3) καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με 3.465 νέες μολύνσεις, ενώ 24 ώρες αργότερα είχαμε ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ αυτό των 645 διασωληνωμένων.

 Με την πανδημία, λοιπόν, να βρίσκεται στο «κόκκινο» οι λοιμωξιολόγοι θα δώσουν τις επόμενες ώρες την εισήγησή τους στην κυβέρνηση για την χαλάρωση του lockdown.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, η κυβέρνηση αναζητεί την χρυσή τομή για την αποσυμπίεση των πολιτών και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση θέλει να προσαρμόσει τα μέτρα του lockdown και με στρατηγική χαλάρωση των περιορισμών, να δώσει «ανάσα» στους πολίτες που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά τον τελευταίο χρόνο λόγω των μέτρων του lockdown.

Πρώτα ανοίγουν τα κομμωτήρια

Βέβαιο θεωρείται ότι θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με αυστηρούς κανόνες και ραντεβού στις 22 Μαρτίου, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα.

Μία εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει και το λιανεμπόριο, με αποστολή μηνύματος στο 13032, τρίωρης διάρκειας, για παραλαβή εκτός καταστήματος..

Μετακίνηση «6» και με το αυτοκίνητο – Νέο ωράριο απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα με στόχο την «ανάσα» στους πολίτες που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά από τις συνεχείς απαγορεύσεις και λόγω της βελτίωσης του καιρού, οι πολίτες θα μπορούν με μήνυμα στο 13033 και τον κωδικό 6 να κάνουν χρήση και του αυτοκινήτου, καθώς θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, καθώς θα καταργηθεί το πλαφόν των 2 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ανοίξουν και οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ τα Σαββατοκύριακα μετατίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 στις 21:00, όπως και τις καθημερινές, για να περιοριστούν οι συγχρωτισμοί και να διασπείρεται ο κόσμος καλύτερα στη διάρκεια της ημέρας.

Όλα τα παραπάνω αναλύονται από τους ειδικούς και από την κυβέρνηση, η οποία την Παρασκευή στις 18:00 θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου