Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Δήμητρα Παπαδήμα: «Δικαιολογώ μια μάνα να πάρει τον νόμο στα χέρια της»

"Η μάνα γίνεται σκύλα τότε, ικανή για όλα" δήλωσε η Δήμητρα Παπαδήμα.

Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε συνέντευξη στην Espresso και στον Ηλία Μαραβέγια κι αναφέρθηκε σε ποια περίπτωση δικαιολογεί έναν άνθρωπο που παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Όπως έχετε πει ξεκινήσατε να γράφετε τον «Βίος Βίας» το 2017.

Με ποια αφορμή πήρατε την απόφαση να αποτυπώσετε στο χαρτί μια τόσο σκληρή ιστορία, η οποία έχει μάλιστα -όπως έχετε παραδεχτεί- πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία μέσα.

Οι αφορμές για την συγγραφή αυτού του μυθιστορήματος βρισκόντουσαν καταχωνιασμένες μέσα μου πολλά χρόνια. Πληγές κανονικές! Θέλησα λοιπόν να κάνω κάτι. Να επαναστατήσω με λέξεις.

 Με νοήματα. Καταγράφοντας προσωπικά βιώματα. Ε, ναι , αυτή είναι τελικά η επανάσταση μου! Και βλέπουμε γιατί δεν σταματάω να γράφω. Εύχομαι να μου δώσουν την ευκαιρία αυτοί που παράγουν θέαμα να παρουσιάσω κάτι ουσιαστικό επί σκηνής αλλά και στην τηλεόραση.

Στο βιβλίο σας τίθεται και το θέμα της αυτοδικίας. Το θύμα γίνεται θύτης κι αυτοδικεί. Μπορείτε να δικαιολογήσετε έναν άνθρωπο που έχει υποστεί βία και παίρνει το νόμο στα χέρια του;

Δικαιολογώ μια μάνα να πάρει το νόμο στα χέρια της, όταν έρχεται αντιμέτωπη με κακοποίηση που υφίσταται το παιδί της! Η μάνα γίνεται σκύλα τότε, ικανή για όλα.

Έχετε δηλώσει ότι έχετε δεχθεί αρκετές φορές σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο του θεάματος, όπως επίσης κι ανήθικη πρόταση για να μείνετε σε δουλειά. Κάνατε κάποια καταγγελία, έστω και ετεροχρονισμένα;

Δεν θέλω να αποκαλύψω αν έχω καταγγείλει!

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου