Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Έκκληση Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς: Επίταξη αν δεν ανταποκριθούν

«Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης»

Με τα κρούσματα κορονοϊού να κάνουν την κατάσταση σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως στην Αττική τρομακτική, ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ αναφέρθηκε στους ιδιώτες γιάτρους.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση του ΕΣΥ και τόνισε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική περνά στην επόμενη φάση.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας παρέθεσε στοιχεία για την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ και κλινών covid σε όλη την Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περίπου 1.000 ασθενείς παραπάνω σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί άλλες 550 κλίνες στο ΕΣΥ, στην Αττική, ενώ το νοσοκομείο Ερυθρός γίνεται αποκλειστικά για covid ασθενείς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:

Αναλυτικότερα:

Πρώτον, 450 Non Covid και αναλυτικά:

  1. Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  2. Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  3. Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Δεύτερον, 100 κλίνες Covid και αναλυτικά:

  1. Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  2. Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  3. Προτίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. 
  4. Παραχωρούνται στο ΕΣΥ και φτάνουμε έτσι από τις 130 στην Αττική φτάνουμε στις 140.

Επιπλέον, ο Ερυθρός Σταυρός, δυναμικότητας 418 κλινών, μετατρέπεται σε νοσοκομείο all Covid. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενσωματώνεται στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, που διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων περιστατικών και μπαίνει στης εφημερίες του ΕΣΥ.

Λίγο πριν «κλείσει» την ενημέρωση του, ο Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου