Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

‘Eλενα Τσαγκρινού: «‘Eλαβα απειλητικά μηνύματα για το El Diablo»

Το τραγούδι, όπως προανέφερα, μιλάει για τις κακοποιητικές σχέσεις. 

"Το τραγούδι, όπως προανέφερα, μιλάει για τις κακοποιητικές σχέσεις. Και ειδικά στην Ελλάδα και την Κύπρο, με όσα ακούμε το τελευταίο διάστημα για γυναίκες και άντρες που κακοποιήθηκαν, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ" δήλωσε η Έλενα Τσαγκρινού.

Μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε η Έλενα Τσαγκρινού στο ΟΚ και στον Γιάννη Πουλόπουλο και φυσικά μίλησε για τον ντόρο που δημιουργήθηκε στην Κύπρο για την συμμετοχή της στην Eurovision 2021.

Εκτός από τους υποστηρικτές, το El Diablo έχει και πολλούς πολέμιους οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί το τραγούδι. Μάλιστα, κάποιοι έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν να κάψουν το ΡΙΚ, γιατί επέλεξε ένα κομμάτι που στο ρεφρέν του λέει «Έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο».

Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα πολύ όταν έμαθα ότι συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου και εναντιώθηκε στη φετινή εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολική αντίδραση και θα εξηγήσω γιατί: Το νόημα του τραγουδιού είναι αλληγορικό. Μιλάει για μια γυναίκα που είναι εγκλωβισμένη σε μια τοξική σχέση και προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τον σύντροφό της που την κακοποιεί. Αυτός είναι ο «διάβολος» από τον οποίο προσπαθεί να ξεφύγει και το ίδιο θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνουν όλες οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες που είναι μέσα σε τέτοιες σχέσεις. Σε καμία περίπτωση το τραγούδι δεν είναι βλάσφημο. Η μουσική είναι για να ενώνει τους ανθρώπους και όχι για να τους χωρίζει. Και η Eurovision δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό.

Δέχτηκες απειλητικά μηνύματα μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού;

Εννοείται ότι υπήρχαν αντιδράσεις, αλλά δεν στέκομαι σε αυτές. Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή. Τα περισσότερα μηνύματα που λαμβάνω είναι θετικά. Οι περισσότεροι, τόσο στην Κύπρο όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν καταλάβει το νόημα του τραγουδιού και ξέρουν ότι δεν είναι βλάσφημο. Δεν στέκομαι λοιπόν σε κάποια μηνύματα που μπορεί να στείλουν κάποιοι που έχουν μείνει στον τίτλο του κομματιού και δεν έχουν ψάξει το μήνυμα που κρύβεται στους στίχους.

Πώς αντέδρασες όταν είδες την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου να ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης και η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision να γίνεται θέμα στο CNN;

Ένιωσα μεγάλη έκπληξη. Το τραγούδι, όπως προανέφερα, μιλάει για τις κακοποιητικές σχέσεις. Και ειδικά στην Ελλάδα και την Κύπρο, με όσα ακούμε το τελευταίο διάστημα για γυναίκες και άντρες που κακοποιήθηκαν, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι πολύ σημαντικό για όλους τους άντρες αλλά και τις γυναίκες που βιώνουν κάτι τέτοιο να βρουν τη δύναμη να απεγκλωβιστούν από τον κακοποιητή τους.

Σκεφτήκατε να αλλάξετε τους στίχους του τραγουδιού για να αποφύγετε όλο αυτό τον θόρυβο;

Όχι. Ούτε από το ΡΙΚ ούτε από την εταιρεία μου ούτε από τους παραγωγούς του τραγουδιού πέρασε τέτοια σκέψη. Εξάλλου, αν αλλάζαμε κάποιες λέξεις, θα αλλοιωνόταν και το μήνυμα του τραγουδιού. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα το El Diablo να φαίνεται ως απλά ένα ερωτικό τραγούδι, αλλά εμπεριέχει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα. Χαίρομαι που οι περισσότεροι το έχουν καταλάβει και λαμβάνω καθημερινά πάρα πολλά μηνύματα και από τον κόσμο αλλά και από συναδέλφους μου. Η Ελένη Φουρέιρα ήταν από τις πρώτες που επικοινώνησε μαζί μου, μου είπε πως έχει πολύ καλό προαίσθημα ότι η Κύπρος θα πάει πολύ καλά στη Eurovision και μου ευχήθηκε «καλή επιτυχία», όπως και η Τάμτα, η Stefania, ο Πάνος Κιάμος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Αυτά τα μηνύματα μου δίνουν μεγάλη δύναμη γιατί με περιμένει μια πολύ σημαντική αποστολή τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου