Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Καμπανάκι Παγώνη: Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους – Ορόσημο ο Ιούλιος για ανοσία

Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος στο Σωτηρία: Δουλεύουμε τουλάχιστον 36 ώρες στις εφημερίες

Πολύ δυσκολη η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ οι 206 ιδιώτες γιατροί που επιστρατεύθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας καλούνται να «παρουσιαστούν» σήμερα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. «Τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;»

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είπε πως «όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση».

Η κ. Παγώνη, έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς όπως έχει αποδειχτεί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.

Όσον αφορά στην επίτευξη της ανοσίας η κα Παγώνη είπε ότι «χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι. Ορόσημο ο Ιούλιος για την ανοσία.»

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα.

«Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση».

«Είμαστε στο κόκκινο. Δουλεύουμε τουλάχιστον 36 ώρες στις εφημερίες»

Η Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος Σοφία Πουρίκη από το Νοσοκομείο Σωτηρία είπε ότι οι μονάδες είναι γεμάτες και οι κλίνες αδειάζουν και ξαναγεμίζουν.

Όπως είπε έχουν διασωληνώσεις ασθενών 50-68 ετών χωρίς υποκείμενα.

Οι εισαγωγές είναι πολλές, ωστόσο παρατηρείται μια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες.

Για την επιστράτευση ιατρών είπε: «Χρειαζόμαστε χέρια. Είμαστε στο κόκκινο. Δουλεύουμε τουλάχιστον 36 ώρες στις εφημερίες».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου