Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Καθαρά Δευτέρα: Οι διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τον χαρταετό, το SMS 6 και τις μετακινήσεις

Το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για το τριήμερο

ΟΝίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως δεν αλλάζει κάτι στους περιορισμούς για την Καθαρά Δευτέρα, διευκρινίζοντας τι ισχύει στην ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Απαιτείται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να είμαστε πιο πιστοί στην τήρηση των μέτρων. Τα δεδομένα απαιτούν εγρήγορση και μεγάλη προσοχή.

Αυτό ισχύει και για το προσεχές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας», ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη συνέχεια έδωσε διευκρινίσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Χάρδαλιας σημείωσε πως: «Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες».

Όσο για την απαγόρευση κυκλοφορίας, αυτή θα ισχύει κανονικά.

Για το παρατεταμένο lockdown o Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα τα κρούσματα θα ήταν πολύ περισσότερα. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να βλέπατε τι έδιναν τα προγνωστικά μοντέλα που ακολουθούν τις αποφάσεις».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων, σημειώνοντας επίσης ότι «Μέχρι το τέλος Απριλίου οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες θα έχουν εμβολιαστεί, θεωρούμε ότι όλα θα εξελιχθούν βάσει σχεδίου και ότι στις 14 Μαΐου θα μπορούμε να κάνουμε το άνοιγμα του τουρισμού». 

Παράταση του lockdown με κλειστά σχολεία – Οι περιοχές στο βαθύ κόκκινο

Κλειστά θα είναι τα σχολεία μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη τη χώρα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα το lockdown παρατείνεται στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη για μία ακόμη εβδομάδα.

«Η πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση. Μια έξαρση που οφείλεται στις μεταλλάξεις» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Τις περιοχές που παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε στην συνέχεια ο υφυπουργός.

Οι εριοχές που παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» είναι: Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο και μέχρι τις 22 Μαρτίου, εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο» οι εξής περιοχές: Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου.

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου