Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Λαϊκό: Σταμάτησαν το βράδυ οι εισαγωγές covid, «λύγισε» στην εφημερία το νοσοκομείο

Διασπορά του κορονοϊού στην Α' χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική

Σταμάτησαν χθες το βράδυ μετά τις 21:00 οι εισαγωγές covid στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια και δεν δέχονταν περιστατικά, μιας και οι 90 κλίνες ήταν κατειλημμένες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου. Στην Α’ χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική βρέθηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση του χώρου από τους συνοδούς.

Η διασπορά έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός.

«Δραματική εφημερία, τραγική νύχτα. Υπάρχουν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» είπε λίγο πριν τις 8:00 ο προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid». Σύμφωνα με τον κ. Ορφανό μετά την επιστράτευση στο νοσοκομείο έχουν πάει πέντε γιατροί.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου