Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Λευτέρης Ελευθερίου: «Υπήρξε στον χώρο μας ένας κλωβός αμαρτίας»

"Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μια γυναίκα πρέπει να ενδώσει σeξουαλικά για να πάρει ένα ρόλο", λέει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου, αναφερόμενος στο κίνημα #MeToo και όλα όσα έχουν συμβεί στο θέατρο το τελευταίο διάστημα, καταθέτει την άποψή του στο ENJOY της Κυριακάτικης Δημοκρατίας και την Μαρία Ανδρέου.

Με το κίνημα #ΜeΤoo και το #eimaste oloi mazi των καλλιτεχνών , βγήκαν πολλά στην επιφάνεια.Οι σeξουαλικές παρενοχλήσεις στο θέατρο, η λεκτική, ψυχολογική βία. Πόσο θάρρος χρειάζεται και κότσια να μιλήσει ένας ηθοποιός και να τα βάλει με ένα σύστημα, όταν έχει ανάγκη να βγάλει το μεροκάματο

Θεωρώ ότι από το 1950 και μετά οι μεγαλύτερες επαναστάσεις γίνονται πάντα από τις γυναίκες, από την στιγμή που βγήκαν στην εργασία, αλλά και για την απενοχοποίηση της σeξουαλικότητας τους. Υπήρξε στον χώρο μας κάτι πολύ άρρωστο. Κάτι κακό. Ένας κλωβός αμαρτίας. Και αυτό έκανε μπαμ και ξέσπασε και άνοιξε. Με αφορμή το κίνημα #metoo και το #eimaste oloi mazi. 

Οι γυναίκες πρέπει να διεκδικούν την σεξουαλικότητα τους, την ηδονή τους, την αισθησιακή τους εμφάνιση και να βάζουν αυτές τα όρια τους στο φλερτ. Και τα όχι τους να εισακούγονται. Επίσης δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μια γυναίκα πρέπει να ενδώσει σeξουαλικά για να πάρει ένα ρόλο. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι η κάθε περίπτωση πρέπει να κριθεί ξεχωριστά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου