Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Ο Μιχάλης έχει περάσει πολλά, αξίζει ένα ωραίο τέλος

Η «εξομολόγηση» του Μιχάλη Ζάχου της σειράς "Αγγελική" στην Ναταλία Γερμανού

Τον έχουμε αγαπήσει μέσα από την παρουσία του στον Alpha, στην «Αγγελική», στο ρόλο του Μιχάλη Ζάχου. 

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης , στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση για φέτος, στη Ναταλία Γερμανού και το «Καλύτερα δε γίνεται» , σήμερα, Κυριακή 28 Μαρτίου, άνοιξε τα χαρτιά του κι απάντησε για όλα με αμεσότητα και ειλικρίνεια.

Μιχάλης Λεβεντογιάννης και Μιχάλης Ζάχος. Δύο άνθρωποι διαφορετικοί ή δύο άνθρωποι με πολλά κοινά χαρακτηριστικά; «Νομίζω και τα δύο. Κοινό μας στοιχείο είναι ότι ο Μιχάλης έχει μια εσωστρέφεια την οποία έχω κι εγώ στην κανονική ζωή. Σε αυτό που δεν μοιάζω με τον Μιχάλη Ζάχο, είναι ότι εκείνος λειτουργεί κάποιες στιγμές πιο σπασμωδικά κι επιπόλαια. Εγώ είμαι πιο control freak. Κι εάν έχω  νεύρα τα ξεχνάω σε 5΄» απαντά ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης.

Αναφερόμενος στη σχέση του Μιχάλη Ζάχου με την Αγγελική, για το εάν είναι  αδελφές ψυχές κι ένα θα έπρεπε να καταλήξουν μαζί… «Όχι δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να καταλήξουν μαζί. Υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλη αγάπη μεταξύ τους. Είναι  συνειδητοποιημένες και οι δύο πλευρές ότι δεν είναι ερωτική αυτή η αγάπη. Είναι αυτή η αγάπη στην οποία, ναι μεν δίνεις την ψυχή σου για τον άλλον, αλλά δεν σου βγάζει τίποτα σεξουαλικό. Για μένα είναι πολύ πιο σημαντικό αυτό».

Οι δύο πιο αγαπημένες γυναίκες του Μιχάλη στη σειρά, η Αγγελική και η μητέρα του, Λένα, έχουν πέσει  θύματα βιασμού. «Θεωρώ πιο σοκαριστικό για τον Μιχάλη τον βιασμό της μητέρας του…  Στην κοινωνία βιώνουμε μία περίοδο γενικών ανακατατάξεων. Στον χώρο του θεάτρου είναι σοκαριστικά αυτά που ακούστηκαν. Θέλω να πιστεύω ότι σε όλους τους τομείς που πάσχουν θα ανατραπεί όλο αυτό το κακό του παλιού κατεστημένου».

Οι σκηνές που τον δυσκόλεψαν περισσότερο είναι αυτή που χόρεψε το βαρύ ζεϊμπέκικο και η σκηνή στο νεκροταφείο όταν έσπασε τον τάφο του Αργυρού. «Ήταν στο όριο» λέει.  Και προδίδει ότι, αν και ο Μιχάλης ετοιμάζεται να φύγει από το κτήμα των Αργυρών… «δεν θα φύγει, τελικά». Ποια θα ήταν η ιδανική κατάληξη για το ρόλο του Μιχάλη Ζάχου; «’Εχει περάσει πολλά, έχει μάθει πολλά και πιστεύω ότι θα άξιζε τον κόπο ένα ωραίο τέλος».

Οι εκδηλώσεις του κόσμου είναι θερμές , ο κόσμος τον αγαπάει. «Το έχω συνειδητοποιήσει και  το συνειδητοποιώ κάποιες φορές με μαζικές συμπεριφορές κυρίως από τα social media. Ευτυχώς όλη αυτή η εκδήλωση αγάπης έγινε σταδιακά κι ήταν και για μένα πιο ωραίο και πιο εύκολο να το συνειδητοποιήσω».

Είχε ασχοληθεί με marketing τρία χρόνια πριν πάει στη δραματική σχολή. Αυτό που τον τράβηξε στο επάγγελμα του ηθοποιού ήταν το ότι… «όταν έμπαινα στο θέατρο ως θεατής, πάντα μου άρεσε όλη αυτή η ησυχία που επικρατούσε πριν ξεκινήσει μια παράσταση. Έτσι όταν ξεκινούσε  κι ήταν ωραία η παράσταση έμπαινα μέσα σε όλο αυτό. Βέβαια όταν το βλέπεις από άλλη σκοπιά, από διαδικασία προετοιμασίας όλο αυτό αποδομείται».

Ήλθαν στιγμές που είπε «δεν έχω το στομάχι για όλο αυτό; Είμαι πολύ ευαίσθητος για να το κάνω αυτό στον εαυτό μου;». «Όχι, τόσο ευαίσθητος δεν είμαι. Με βοήθησε σε αυτόν τον τομέα το κομμάτι του marketing , το  να δουλεύεις σε πολυεθνικές είναι ένα πολύ μεγάλο μάθημα, σε οποιοδήποτε τομέα κι εάν δουλέψεις».

Υπάρχει πολύ ωραίο κλίμα στο γύρισμα, έχει κάνει φίλους από τον χώρο, όχι πολλούς, εκτός δουλειάς προτιμά να σκέπτεται και να συζητάει άλλα πράγματα με ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους. «Μου αρέσει η μοναχικότητα δεν μου αρέσει η μοναξιά» αναφέρει. Δεν μαγειρεύει γιατί δεν προλαβαίνει. Αγαπάει πολύ τα ζώα, από παιδί  ήθελε να τα φροντίζει, «απλά λόγω ηλικίας δεν μπορούσα να τους δώσω τη χρηματική φροντίδα που χρειάζεται. Τώρα, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να βρω ένα χτυπημένο ζώο στο δρόμο και να προσπεράσω.  Θα του προσφέρω ό,τι χρειάζεται…Το ζώα είναι εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους».

Περιμένει το καλοκαίρι με «χαρά κι ανυπομονησία», δεν είναι υπέρ των βαρύγδουπων δηλώσεων τύπο «εάν μου φύγεις θα πεθάνω» κι  ένιωσε μίσος σε ηλικία 13 ετών, όταν του σκότωσαν το πρώτο του σκυλί. Την πρώτη φορά που είδε τον εαυτό του στην τηλεόραση… «φρίκαρε»! Στην «Αγγελική» μου… «αρέσω, γιατί σα ρόλος έχω σα βασική ενασχόληση  τα άλογα , τα οποία λατρεύω».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου