Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Νίκος Νικολάου για καταγγελία εις βάρος του: Δεν έχω να κρύψω κάτι (βιντεο)

Ο ηθοποιός μίλησε για την προσωρινή παύση από τα καθήκοντα του ως αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ

ΟΝίκος Νικολάου μπήκε σε προσωρινή παύση από τα καθήκοντα του ως αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έπειτα από μια καταγγελία η οποία τον αφορούσε.

Ο ηθοποιός, ο οποίος εφέτος πρωταγωνιστεί και στην σειρά του Mega, Έξαψη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφέρθηκε σε αυτήν την καταγγελία αλλά και στην παύση των καθηκόντων του.

«Δεν έχω να κρύψω κάτι και γι’ αυτόν το λόγο δεν έχω να κρυφτώ από κάτι. Γι’ αυτό απαντώ στα τηλέφωνα και μπορώ, σε ότι με αφορά και ξέρω, να το πω» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Νικολάου.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Νικολάου πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τι κρύβει. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω κάτι πριν το διαπιστώσω. Εγώ ανέβηκα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ως ηθοποιός το 2013, έκτοτε βρίσκομαι στο ΚΘΒΕ και τον τελευταίο ένα χρόνο και κάτι είμαι στη θέση του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή από την οποία, κοινή συναίνεση αποφασίσαμε να μπω σε αναστολή μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα. Είναι κάτι το οποίο το ήθελα κιόλας γιατί δεν γίνεται να ακούγονται διάφορα πράγματα για έναν άνθρωπο και να μην ασχοληθώ με αυτό το πράγμα και εγώ να κάνω τη δουλειά μου απερίσπαστος».

Επίσης, ο Νίκος Νικολάου σημείωσε: «Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι κάτι ευχάριστο να είσαι σε έναν καλλιτεχνικό οργανισμό τέτοιου μεγέθους όπως είναι το ΚΘΒΕ και να βάλλεται με κάποιες φήμες το ίδιο το θέατρο. Κατ’ αρχάς θέλω να προστατέψω το ίδιο το θέατρο και μετά να κοιτάξω το τι συμβαίνει με όλη αυτήν την περιβόητη καταγγελία.

Αυτό που έκανα πάντα ήταν να ταυτίσω το όνειρο μου που ξεκίνησε από 18 χρονών παιδάκι, από όταν μπήκα στην σχολή του Εθνικού Θεάτρου μέχρι και σήμερα, να υπάρχω στο χώρο ως ένας ηθοποιός που λάτρεψε αυτό το επάγγελμα, αυτήν την Τέχνη και την ακολούθησε με πίστη και σεβασμό όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος ο Νίκος Νικολάου είπε: «Αυτό που πρέπει να γίνει με έναν πολύ σωστό θεσμικό τρόπο να μπορεί ο καταγγέλλων να έχει πλαίσιο ασφάλειας για να μην έχει και το φόβο αν πρέπει να πάει να μιλήσει.

Έχει ανοίξει τώρα, νομίζω, ένα πράγμα με καταγγελίες που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι όλο αυτό, τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι τι θα πει η Δικαιοσύνη για όλα αυτά.

Ακούω με πολλή προσοχή όπως ξαφνικά άκουσα και για μένα».

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου