Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Οι 3 βασικές ερωτήσεις για τον ανδρικό οργασμό

Η διέγερση των ανδρών με την επακόλουθη κορύφωση και τον οργασμό δεν είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, καθώς όλα γίνονται στα φανερά, σε αντίθεση με τις γυναίκες.

Ωστόσο και στα δύο φύλα, τα πάντα ξεκινούν από τον εγκέφαλο. Μπορεί οι άνδρες να διεγείρονται με την όραση και τη σκέψη, αλλά σίγουρα ο εγκέφαλος τους είναι εκείνος που δίνει την εντολή.

Μια διαφορά, ωστόσο, ανάμεσα στα δύο φύλα βρίσκεται στην λεγόμενη περιυδραγωγό φαιά ουσία, το σημείο του εγκεφάλου, δηλαδή, το οποίο ενεργοποιείται στις γυναίκες κατά την ερωτική πράξη.

Επίσης μία σημαντική διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι ο άνδρας δεν μπορεί να προσποιηθεί οργασμό.

Ο χειρουργός – ουρολόγος και ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας M.D. (www.krokkas.gr) απαντά σε τρεις πολύ συνηθισμένες ερωτήσεις:

Ο άνδρας μπορεί να υποκριθεί οργασμό;

Σε αντίθεση με την γυναίκα, ο άνδρας δύσκολα μπορεί να κρυφτεί, πρώτ’ απ’ όλα γιατί η στύση είναι ένα απόλυτα φανερό φαινόμενο και δεύτερον γιατί ο οργασμός, που συνήθως συνδέεται με την εκσπερμάτιση, πάλι είναι κάτι το φανερό.

Υπάρχει οργασμός χωρίς εκσπερμάτιση;

Ναι, μπορεί να υπάρχει οργασμός χωρίς εκσπερμάτιση. Για παράδειγμα άνδρες, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε ριζική αφαίρεση του προστάτη, λόγω κακοήθους νεοπλάσματος, δεν έχουν εκσπερμάτιση, όμως μπορούν να έχουν κανονικά την αίσθηση του οργασμού, μέσω των συσπάσεων των μυών της πυέλου. Επίσης υπάρχει και το φαινόμενο της παλίνδρομης εκσπερμάτισης, όπου, λόγω χειρουργικών ή φαρμακευτικών παρεμβάσεων στον προστάτη, το σπέρμα δεν κατευθύνεται προς τα έξω, αλλά πέφτει μέσα στην ουροδόχο κύστη και μετά αποβάλλεται με τα ούρα.

Τι γίνεται στο σώμα, όταν υπάρχει οργασμός;

Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού και μετά από αυτόν παράγονται ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη, οι οποίες σε διάφορες μελέτες αναφέρεται ότι μπορεί να έχουν, εκτός από μια ευεργετική επίδραση στη διάθεση του άνδρα, και προστατευτική δράση απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου