Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο lockdown – Τι θα ανοίξει, τι αλλάζει από το Σαββατοκύριακο

Το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων

Τις εισηγήσεις για ένα μερικό χαλάρωμα του lockdown θα κάνουν σήμερα οι ειδικοί, με τον Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα στις 18:00 να προχωρά στις σχετικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (17/3) καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με 3.465 νέες μολύνσεις, ενώ 24 ώρες αργότερα, την Πέμπτη (18/3) είχαμε ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ αυτό των 645 διασωληνωμένων. Με την πανδημία, λοιπόν, να βρίσκεται στο «κόκκινο» οι λοιμωξιολόγοι θα δώσουν τις επόμενες ώρες την εισήγησή τους στην κυβέρνηση για την χαλάρωση του lockdown.

Η κυβέρνηση θέλει να προσαρμόσει τα μέτρα του lockdown και με στρατηγική χαλάρωση των περιορισμών, να δώσει «ανάσα» στους πολίτες που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά τον τελευταίο χρόνο λόγω των μέτρων του lockdown.

Πρώτα ανοίγουν τα κομμωτήρια

Βέβαιο θεωρείται ότι θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με αυστηρούς κανόνες και ραντεβού στις 22 Μαρτίου, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα.

Μία εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει και το λιανεμπόριο, με αποστολή μηνύματος στο 13032, τρίωρης διάρκειας, για παραλαβή εκτός καταστήματος.

Μετακίνηση «6» και με το αυτοκίνητο – Νέο ωράριο απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα με στόχο την «ανάσα» στους πολίτες που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά από τις συνεχείς απαγορεύσεις και λόγω της βελτίωσης του καιρού, οι πολίτες θα μπορούν με μήνυμα στο 13033 και τον κωδικό 6 να κάνουν χρήση και του αυτοκινήτου, καθώς θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, καθώς θα καταργηθεί το πλαφόν των 2 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ανοίξουν και οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ τα Σαββατοκύριακα μετατίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 στις 21:00, όπως και τις καθημερινές, για να περιοριστούν οι συγχρωτισμοί και να διασπείρεται ο κόσμος καλύτερα στη διάρκεια της ημέρας.

Όλα τα παραπάνω αναλύονται από τους ειδικούς και από την κυβέρνηση, η οποία σήμερα Παρασκευή 19/3 στις 18:00 θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου