Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Σταύρος Μπαλάσκας: Όταν θα μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε, πιείτε λίγο καφέ (βιντεο)

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του συνδικαλιστή της Αστυνομίας και του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά

Έντονη αντιπαράθεση και εκνευρισμός υπήρξε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα και τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά, με τους τόνους να ανεβαίνουν ιδιαίτερα από τον αστυνομικό, ο οποίος χτύπησε και το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας προς τον συνομιλητή του.

Συγκεκριμένα μιλώντας με τον δικηγόρο του είπε: «όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε. Πιείτε έναν καφέ…».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλούσε για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες και αναφερόμενος στις πορείες είπε μεταξύ άλλων: «άλλα πράγματα, άλλες καταστάσεις. Μιλάμε για στημένες καταστάσεις. Να ρωτάτε τους πολιτικούς όχι τους εν ενεργεία αστυνομικούς».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κάνει έρευνα για υπέρμετρη αστυνομική βία, ο συνδικαλιστής τόνισε:

«Όπου υπάρχει καταγγελία να διερευνηθεί. Αλλά δεν πρέπει να φοβίσουμε το αστυνομικό προσωπικό που τραβάει το λουρί και την πίεση και όλο το ζόρι. Να μη ξύνουμε το επαγγελματικό συναίσθημα των αστυνομικών. Να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Καλά κάνει η Αστυνομία και ερευνά μέσω των μηχανισμών της τυχόν αυθαιρεσίες των αστυνομικών. Άλλα όχι να λέμε ότι έχουμε 500 παραβιάσεις από αστυνομικούς» σημείωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Όταν ο Θεόδωρος Μαντάς του είπε ότι για τα περιστατικά βίας «δεν μιλάει κανείς για τους αστυνομικούς συλλήβδην, αλλά για τα μεμονωμένα περιστατικά» ο Μπαλάσκας του είπε σε υψηλούς τόνους:

«Κύριε Μαντά χαλαρώστε. Όταν θα μιλάω εγώ για αυτά θα χαλαρώνετε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλαρώνετε κ. Μαντά» είπε και χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι.

«Τι λέτε τώρα, σε ποιον απευθύνεστε έτσι» διερωτήθηκε ο κ. Μαντάς, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να συνεχίζει: «Πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά».

Στην συνέχεια, ο δικηγόρος, τόνισε ότι «αν αυτό είναι το ύφος και ο τρόπος των αστυνόμων που μετέρχονται την αστυνομία με τον πολίτη καταλαβαίνεται τι γίνεται έξω. Αν γίνονται αυτά στον αέρα, αυτές οι συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες, φανταστείτε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες».

Δείτε το βίντεο από το 20.00 λεπτό και μετά

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου