Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Συνέντευξη Τύπου από τον ΕΜΑ μετά τις ανησυχίες για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σήμερα συνεδριάζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) την Τρίτη στις 15:00 ώρα Ελλάδος, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

O EMA πραγματοποιεί έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό μετά την απόφαση ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία να αναστείλουν τους εμβολιασμούς λόγω ανησυχιών για πιθανές παρενέργειες, όπως περιπτώσεις αιμορραγίας, θρόμβων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Και στη χώρα μας επικρατεί προβληματισμός και αναστάτωση για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, μετά την προσωρινή αναστολή στη χορήγησή του από 17 ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ελλάδα συνεχίζεται κανονικά η χορήγησή του, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών από τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, δεν δικαιολογείται η διακοπή χρήσης του εν λόγω εμβολίου. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η επιτροπή επισημαίνει, ότι σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνει απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας των εμβολίων.

Σήμερα συνεδριάζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος αποφάσισε να συγκαλέσει επιτροπή ειδικών για να εξετάσει την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου, αν και κορυφαίο στέλεχός του για επιστημονικά θέματα συνέστησε να συνεχίσει να αξιοποιείται.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου