Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Θεμιστοκλέους: Στο 85% η προσέλευση των πολιτών για το εμβόλιο της AstraZeneca

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων

Στο εμβόλιο της AstraZeneca και την ασφάλεια των εμβολιασθέντων αναφέρθηκε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού στο Υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης.

«Σήμερα, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 28.000 άτομα» ανέφερε αρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους και στην συνέχεια ενημέρωσε πως συνολικά στη χώρα έχουμε ξεπεράσει τους 1.300.000 εμβολιασμούς από την αρχή της επιχείρησης Ελευθερία.

Αναφορικά με το κατά πόσο είναι ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca και την απόφαση η οποία πάρθηκε και αναφέρει πως συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στη χώρα ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως: «Η απόφαση στηρίχτηκε σε επιστημονικά δεδομένα» και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια της διενέργειας των εμβολιασμών είναι βασικός πυλώνας για μας».

«Η Ελλάδα όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει είμαστε στη γραμμή του εθνικού οργανισμού φαρμάκων» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Οι δικές μας υγειονομικές αρχές, αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες αφού εξετάζει και εξετάζει όλα τα δεδομένα».

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως σήμερα οι πολίτες προσήλθαν σε ποσοστό 85% για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ποσοστό που αγγίζει τα δεδομένα μιας κανονικής μέρας που δεν έχουμε τέτοια ζητήματα».

Ο προγραμματισμός του ανοίγματος της πλατφόρμας

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Θεμιστοκλέους, στις 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμών ατόμων ευπαθών ομάδων, στις 26/3 ανοίγει για την ηλικιακή ομάδα 70-74 και στις αρχές Απριλίου για τους 65-69.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου