Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Τροχαίο στη Βουλή: Σε δύο γυναίκες οι νεφροί του 23χρονου, ήταν σε λίστα αναμονής 8 χρόνια

Η καρδιά χτυπάει σε ασθενή που ζούσε με μηχανική υποστήριξη

Σε δύο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής εδώ και 8 χρόνια, πήγαν οι νεφροί του 23χρονου Ιάσωνα, σύμφωνα με το thestival.gr, ο οποίος πριν μερικές μέρες σκοτώθηκε σε τροχαίο έξω από τη Βουλή.

Οι μεταμοσχεύσεις έγιναν τη νύχτα στο Ιπποκράτειο σε μία γυναίκα 55 ετών από τη Δράμα και σε μία άλλη γυναίκα από τη Χαλκιδική. 

Οι επεμβάσεις ήταν πολύωρες και σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

«Η υπέρβαση της οικογένειας του 23χρονου Ιάσονα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας» αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη.

Η καρδιά του 23χρονου πήγε σε έναν άνδρα 45-50 ετών, ο οποίος ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Οι πνεύμονες θα πάνε σε ασθενή στην Ιταλία.

Εν τω μεταξύ μετατέθηκε εκτός Τροχαίας και σε άλλη υπηρεσία ο τροχονόμος που ακούγεται σε βίντεο να μιλά απρεπώς σε ντελιβερά, που διαμαρτύρεται για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν έμεινε όμως μόνο στην ΕΔΕ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τροχονόμος μετακινήθηκε από τη θέση του, ενώ άγωνστο παραμένει σε ποια υπηρεσία μετατέθηκε.

Δείτε το βίντεο μετά το 3:00:

πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου