Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Τροχαίο στην είσοδο της Βουλής: Η οικογένεια του 23χρονου δωρίζει τα όργανά του

Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί που αναζητούνταν, σύντομα θα καταθέσει

Από την Παρασκευή 12 Μαρτίου είναι κλινικά νεκρός ο 23χρονος ο οποίος επέβαινε στην μηχανή που χτυπήθηκε από υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε αστυνομικός που ανήκε στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη).

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε επέμβαση στον Ευαγγελισμό γιατί είχε μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι, όμως η πορεία της υγείας του δεν μπόρεσε να ανατραπεί.

Έτσι η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA έγινε το πρώτο τεστ που επιβεβαιώθηκε ότι ο 23χρονος είναι κλινικά νεκρός, και σήμερα το μεσημέρι θα γίνει το δεύτερο τεστ, για να επιβεβαιωθεί ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Μόλις επιβεβαιωθεί αυτό θα ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να αρχίσει η διαδικασία λήψης οργάνων.

Από τον νεαρό αναμένεται να πάρουν τα μάτια, το ήπαρ, τα νεφρά (θα πάνε στο Λαϊκό) τους πνεύμονες (Θεσσαλονίκη) και δέρμα από το μηρό από τους εγκαυματίες.

Χθες, κατέθεσε ο διανομέας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο, ενώ εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί που αναζητούνταν και σύντομα αναμένεται να καταθέσει και αυτός.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν

Τη θλίψη της για τον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε με την οικογένεια του 23χρονου για να εκφράσει τη συμπαράταστασή της.

Μάλιστα, με ανάρτησή της στα social media η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου