Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

«Βόμβα» Σαρηγιάννη μετά τα 4.340 κρούσματα κορονοϊού – Πρόβλεψη για μεγαλύτερο αριθμό τις επόμενες μέρες

«Δεν πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα»

Ίσως να δούμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού μέχρι τις αρχές της άλλης βδομάδας, υπογράμμισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής ΑΠΘ, αναφερόμενος στο σημερινό «μαύρο» ρεκόρ των 4.340 μολύνσεων.

Αυτή δεν είναι η κορύφωση της πανδημίας, τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega, λέγοντας χαρακτηριστικά «μέχρι και την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα μπορούμε να δούμε αριθμούς ίσως και μεγαλύτερους από αυτόν», αναφερόμενος στα σημερινά κρούσματα.

«Είναι μεγάλο νούμερα και μεγαλύτερο από τις προβλέψεις μας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερο βαθμό διασποράς» επεσήμανε.

«Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα»

Όπως είπε, κρίσιμο σε αυτήν τη φάση είναι να τηρούνται όλα τα μέτρα, φορώντας διπλή μάσκα, ενώ ζήτησε αυτσυγκράτηση από όλους για το θέμα των ανοιγμάτων, «όχι για να μην ανοίξουμε αλλά για να ανοίξουμε χωρίς να ζούμε αυτή την κατάσταση» τόνισε.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι δεν πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα, αλλά μόνο για λόγους παιδαγωγικούς να ανοίξουν τα λύκεια.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου