Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Με αριθμό στο κράνος και κάμερα στη στολή οι αστυνομικοί

Και τα δύο μέτρα θα αφορούν την ομάδα «ΔΡΑΣΗ», ενώ το ένα από αυτά και την ΟΠΚΕ

Ένα νέο πλαίσιο μέτρων που θα αφορά την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα την ομάδα «ΔΡΑΣΗ» (αλλά και την ΟΠΚΕ) έρχεται στην καθημερινότητα.

 Συγκεκριμένα, έναν αριθμό που θα παραπέμπει στην ταυτότητά τους θα φέρουν στα κράνη τους οι αστυνομικοί.

Η απόφαση από τους επιτελείς φέρεται να είναι ειλημμένη και μάλιστα δεν αποκλείουν το νέο αυτό μέτρο να εφαρμοστεί ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Όπως αναφέρθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, ο αριθμός αυτός θα είναι εύχρηστος, απλός, όμως δεν θα είναι ο αριθμός μητρώου του αστυνομικού, αλλά στόχο έχει να γνωρίζει η υπηρεσία σε ποιον εργαζόμενό της αντιστοιχεί.

Την ίδια ώρα, κάμερα στη στολή θα φέρουν από σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου, οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και της ΟΠΚΕ, καθώς ξεπεράστηκαν και τα τελευταία προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σε σχέση με διατάξεις για τα προσωπικά δεδομένα.

Η «πρεμιέρα» των καμερών στις δυο αυτές μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε πρώτο στάδιο στη στολή του επικεφαλής της κάθε ομάδας, καθώς υπάρχει και το ζήτημα και του κόστους (υπολογίζονται ότι απαιτούνται περίπου 25.000 κάμερες μόνο για τους μάχιμους), ενώ στο άμεσο μέλλον στόχος είναι κάμερες να διαθέτουν όλοι οι αστυνομικοί των συγκεκριμένων ομάδων.

Αρχικά, οι κάμερες θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Κατεχάκη, ενώ όταν ο εισαγγελέας θα δίνει το «πράσινο φως» θα γίνεται και καταγραφή.

Συνολικά 20 κάμερες θα διαθέτουν σήμερα αντίστοιχες ομάδες της «ΔΡΑΣΗ» και της ΟΠΚΕ, ενώ όταν θα ολοκληρώνουν τη βάρδια τους ενώ τις αντίστοιχες κάμερες θα παραλαμβάνουν οι επόμενες ομάδες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου