Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Μετωπική κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον Κουφοντίνα – Τα έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ


Ανησυχία για αποσταθεροποίηση - Σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση

Εντείνονται οι πολιτικοί διαξιφισμοί τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς η κατάσταση της υγείας του εκτελεστή της 17Ν μετά από 52 ημέρες απεργίας πείνας είναι οριακή.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Ο ίδιος επιμένει να ζητά την εφαρμογή των όσων προβλέπει η σωφρονιστική νομοθεσία (ν.4760/2020) και συγκεκριμένα την επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Την ίδια ώρα, έκτακτα μέτρα καταρτίζει η Ελληνική Αστυνομία υπό τον φόβο επιθέσεων από αντιεξουσιαστές, καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης τις προσεχείς ημέρες, με κλιμάκωση των επιθέσεων από υποστηρικτές του Κουφοντίνα και αναβάθμιση των χτυπημάτων τους σε καίριους στόχους.

Πάντως, η  κυβέρνηση εμμένει στην αρχική της γραμμή, επισημαίνοντας ότι: «Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν και δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας» και καλώντας τον να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, χωρίς εκβιασμούς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, πριν να είναι αργά, σημειώνοντας ότι: «Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν».

Άμεσα ήρθε η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας ότι «προνομιακή μεταχείριση και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Τα έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για πιθανά χτυπήματα σε σημεία – στόχους και για το λόγο αυτό  έχει καταρτίσει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν επιθέσεις από αντιεξουσιαστές.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει:

Περιπολίες γύρω από ευαίσθητους στόχους και δημόσια κτίρια (κυρίως Αστυνομικά Τμήματα και Δικαστήρια)Εγρήγορση και έγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται.Αυξημένα περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ. – Άμεση Δράση – ΟΠΚΕ) σε εμπορικούς δρόμους και κυρίως σε περιφερειακούς δήμουςΠαρατηρητές σε σημεία κοντά σε Αστυνομικά Τμήματα, ώστε να εντοπίζουν δυνάμεις κουκουλοφόρωνΕνεργοποίηση δικτύου πληροφοριοδοτώνΣυνεχόμενες πτήσεις drones στο κέντρο της Αθήνας, για να υπάρχει εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, αυξημένα μέτρα αναμένεται να ληφθούν για Αστυνομικά Τμήματα (Λαμία, Ζωγράφου,  Καισαριανή), Δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης ), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί το 24 ώρες το εικοσιτετράωρο αλλά και Εμπορικούς δρόμους Πολυκαταστήματα και οικίες αξιωματούχων, Δικαστικών, Αστυνομικών.

Σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι «στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, η Κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στους δικούς της άστοχους χειρισμούς». 

«Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του. Σήμερα όμως κρίνεται το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό» αναφέρει το ΚΚΕ.

Για «κυνική κυβέρνηση» που «δεν ακούει τίποτα, γιατί κυριαρχείται από το δικό της αυταρχικό σύνδρομο και την απόφαση για εκδίκηση», κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Κώστας Μπιτσάνης για την υπόθεση Κουφοντίνα. 

Η Ελληνική Λύση υποστηρίζει ότι: «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν την υπόθεση του καταδικασμένου τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνου Κουφοντίνα, ώστε να συσπειρώσουν το κομματικό τους ακροατήριο, αφού σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνούν».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου