Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για Νέα Σμύρνη: Διψούν για αίμα, ήθελαν νεκρό

«Πρόκειται για μπαχαλάκηδες και χούλιγκανς» είπε ο Γρηγόρης Γερακαράκος

Για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη (11/3) ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρης Γερακαράκος τονίζοντας πως αυτοί που επιτέθηκαν ήθελαν νεκρό.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ «οι ομάδες αυτές ήθελαν νεκρό το αστυνομικό κι εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βλέπουμε συνέχεια επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Όταν οι αστυνομικοί αντικρίζουν έναν συνάδελφό τους πεσμένο και χτυπημένο μέχρι θανάτου, γιατί ήταν απόπειρα δολοφονίας, τι πρέπει να κάνουν». 

«Πρόκειται για μπαχαλάκηδες και χούλιγκανς» είπε και διερωτήθηκε: «Αυτοί που διψάνε για αίμα υπερασπίζονται ατομικά δικαιώματα;».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ επεσήμανε ότι υπάρχουν στοιχεία και για άλλα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, ερευνώνται και τις επόμενες μέρες η αστυνομία θα πρέπει να τα προσαγάγει στη δικαιοσύνη. «Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τόσα χρόνια τους ανθρώπους αυτούς που διψάνε για αίμα και να μην αντιδρούμε», σημείωσε. 

Ερωτηθείς αν μετά τον ξυλοδαρμό πολίτη από τον αστυνομικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή υπάρχει «βεντέτα», ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ανέφερε ότι «οι θεσμοί δεν έχουν βεντέτες και η αστυνομία είναι θεσμός, τηρεί τον νόμο και δεν πρέπει να στοχοποιείται». 

Κατέληξε σημειώνοντας ότι κάθε αστυνομικός, ο οποίος ξεφεύγει από την αστυνομική πρακτική, τιμωρείται και μπαίνει σε διαθεσιμότητα. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου