Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Βατόπουλος για εμβόλιο: Οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες – Σε πλήρη εξέλιξη η επιδημία

«Δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα μέχρι να γίνουν οι εμβολιασμοί και να στηθεί το σύστημα με τα self test» 

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο θάνατος μίας 65χρονης στο Ίλιον, μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Η γυναίκα παρέμεινε στο νοσοκομείο για περίπου 20 λεπτά όπως προβλέπεται, ενώ δεν παρουσίασε κάποια αναφυλακτική αντίδραση. Στη συνέχεια αποχώρησε από το κέντρο υγείας και μισή ώρα αργότερα έχασε τις αισθήσεις της και κατέρρευσε, με τον θάνατό της να διαπιστώνεται στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος μίλησε για τις παρενέργειες του εμβολίου στο OPEN, λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες και ο κόσμος πρέπει να εμβολιάζεται.

«Οι όποιες παρενέργειες των εμβολίων είναι εξαιρετικά σπάνιες, μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν υπάρχει λόγος να μην εμβολιαστεί. Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις. Θα υπάρξει ανακοίνωση και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Αυτά τα περιστατικά παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα. Κάθε περιστατικό που συνδέεται με το εμβόλιο πρέπει να ερευνάται» ανέφερε.

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στην έξαρση της πανδημίας με τα 4.340 κρούσματα χθες (30.03) και το άνοιγμα των δραστηριότητων.

«Έχουμε δύο μεγάλα προβλήματα: το πρόβλημα της δημόσιας υγείας, η επιδημία είναι δύσκολο να μαζευτεί και το κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι αν κουράστηκε ο κόσμος, αλλά η οικονομία η ίδια, που ταλαιπωρείται πάρα πολύ. Η επιδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Θα λέγαμε ότι δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα μέχρι να γίνουν οι εμβολιασμοί και να στηθεί το σύστημα με τα self test» επισήμανε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου