Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Αναβιώνει το διπλό φονικό στα Ανώγεια: Διακοπή της δίκης για τις 12 Απριλίου (βιντεο)

Σε διαφορετικούς χώρους οι οικογένειες των δύο νεκρών

Ηώρα απονομής της δικαιοσύνης έφτασε για το διπλό φονικό στα Ανώγεια, που συντάραξε την Κρήτη πριν από 11 μήνες με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Ωστόσο, η δίκη ξεκίνησε με τους συνήγορους της πολιτικής αγωγής να ζητούν αναβολή λόγω του ότι μέλη της οικογένειας Ξυλούρη δεν μπορούν να παρευρεθούν και ούτε έχουν νομιμοποιήσει τους δικηγόρους λόγω προβλημάτων υγείας. Παράλληλα, επικαλούνται δυσκολίες διότι τα Ανώγεια είναι σε βαθύ κόκκινο. Η υπεράσπιση διαφώνησε με το παραπάνω αίτημα.

Μετά από απόφαση του δικαστηρίου απορρίφθηκε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναβολή, ωστόσο έγινε δεκτή η διακοπή του δικαστηρίου που θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 9 το πρωί.

Στα Δικαστήρια Χανίων πάντως τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. ΤοΜεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ήταν στην κυιολεξία ζωσμένο από αστυνομικούς. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι συγγενείς των δυο οικογενειών τοποθετήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους, εμπρός και πίσω των δικαστηρίων .

Το χρονικό

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων θα καθίσει ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη στις 2 Μαΐου 2020.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου εκείνο το μοιραίο βράδυ μετά την Πρωτομαγιά, στο Περαχώρι Ανωγείων, με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές έγινε συμπλοκή μεταξύ του Μανώλη, γιου του Λευτέρη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά τον δεύτερο.

Και οι δύο επιστρέφουν σπίτια τους. Συγγενείς και φίλοι που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε προσπάθησαν να αποτρέψουν το κακό.

Εξοργισμένος ο Γιώργος Ξυλούρης -παρά τις προσπάθειες των συγγενών του- βγαίνει οπλισμένος στον δρόμο, και πηγαίνει στο σπίτι του Καλομοίρη, όπου συναντά τον Λευτέρη Καλομοίρη, που προσπαθεί να τον συγκρατήσει και ηρεμήσει. Ακολουθεί πάλη στην διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Ξυλούρης πλήττει με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου. Το τραύμα στον άτυχο μαντιναδολόγο ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι.

Εκείνη την στιγμή φτάνει και ο 30χρονος γιός του Καλομοίρη, ο οποίος βλέποντας τον πατέρα του πεσμένο, τραβά το πιστόλι και πυροβολεί επτά φορές τον Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος πέφτει και αυτός νεκρός.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου