Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Απόπειρα αρπαγής 18χρονης στην Ιεράπετρα

«Μην κυκλοφορείτε μόνες» λέει ο πατέρας της κοπέλας

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του νομού Λασιθίου θα οδηγηθεί σήμερα ο άνδρας που φέρεται να αποπειράθηκε να αρπάξει μία 18χρονη το βράδυ της Τρίτης 13 Απριλίου. Πρόκειται για έναν νεαρό άντρα Αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος τον τελευταίο καιρό διαμένει στη δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ένα 18χρονο κορίτσι και οι γονείς του από την Ιεράπετρα καταγγέλλουν ότι άγνωστος οδηγός Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου επιχείρησε προχθές τη νύχτα να αρπάξει την ανυποψίαστη κοπέλα που επέστρεφε στο σπίτι της στο κέντρο της πόλης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριο Φρονιμάκη, αλλά και στα γραφεία της «Νέας Κρήτης».

«Ήταν γύρω στις 10 το βράδυ χθες (σ.σ. προχθές Τρίτη 13 Απριλίου), όταν, φεύγοντας από το σπίτι της φίλης μου και περπατώντας στο ανηφοράκι του δρόμου που είναι στη νότια πλευρά της πάνω παιδικής χαράς, σε παράδρομο της οδού Ψυλλινάκη, όπου γίνεται κάθε Σάββατο η λαϊκή αγορά, ένιωσα μόλις βγήκα από το σπίτι της φίλης μου ότι πίσω μου ερχόταν μια κούρσα, που έκοβε ταχύτητα ενώ με πλησίαζε. Θεώρησα ότι μάλλον εμπόδιζα το αυτοκίνητο να περάσει και ενώ περπατούσα στην αριστερή πλευρά του δρόμου, ανεβαίνοντας την ανηφόρα με κατεύθυνση προς την περιοχή της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού, πήγα ακόμα λίγο πιο αριστερά στην άκρη του δρόμου» είπε η κοπέλα.

Και συνέχισε:

«Αν και είχα αφήσει αρκετό χώρο για να περάσει άνετα η κούρσα, ο οδηγός της έστριψε το τιμόνι και με πλησίασε πάρα πολύ, κολλώντας πάνω μου, ενώ ταυτόχρονα ο άγνωστος οδηγός του λευκού ΙΧΕ αυτοκινήτου, βγάζοντας το χέρι του από το κατεβασμένο τζάμι του παραθύρου του, με έπιασε από το δεξί χέρι και με τράβηξε προς το μέρος του. Η αντίδρασή μου ήταν άμεση και με μια απότομη κίνηση κατάφερα να ξεφύγω, ενώ εκείνος πάτησε γκάζι και έστριψε στο επόμενο στενό με κατεύθυνση προς το παραλιακό σχολικό συγκρότημα της πόλης. Διατήρησα την ψυχραιμία μου, αν και είχα σοκαριστεί, και σήκωσα το κινητό μου τηλέφωνο, όπου έγραψα αμέσως στην κολλητή μου τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου του άγνωστου δράστη. Επειδή φοβήθηκα πάρα πολύ δε συνέχισα τον δρόμο μου, αλλά γύρισα πίσω και ξαναμπήκα στο σπίτι της φίλης μου, η μητέρα της οποίας μου είπε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό ύποπτα σε αυτή τη γειτονιά και έχει φιμέ τζάμια για να μη φαίνονται απέξω τα χαρακτηριστικά του προσώπου του οδηγού.ζΕγώ δεν έχω προηγούμενα με κανέναν και δεν μπορώ να δώσω κάποια λογική εξήγηση σε αυτή τη συμπεριφορά», μας είπε η 18χρονη που επικοινώνησε μαζί μας, για να μας καταγγείλει το περιστατικό αυτό, καθώς έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, όμοιες περιπτώσεις παρενόχλησης νέων γυναικών με επίκεντρο την ίδια περιοχή«.

«Μην κυκλοφορείτε μόνες»

Ο πατέρας της κοπέλας εφιστά την προσοχή των νεαρών γυναικών.

«Η οικογένειά μου αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία αυτού του συμβάντος και της περιπέτειας που είχε η κόρη μου, γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα δοθεί ένα τέλος σε αυτές τις ανώμαλες συμπεριφορές, αφού είμαστε σίγουροι ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη. Παρακαλούμε τις νεαρές γυναίκες και τα κορίτσια που κυκλοφορούν τη νύχτα σε αυτήν την περιοχή να μην είναι ποτέ μόνες τους, μέχρι να αποκαλυφτεί η ταυτότητα και η δράση αυτού του ανθρώπου και μέχρι να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία εμείς θα προσφύγουμε» λέει ο 43χρονος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου