Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Διαδημοτικές μετακινήσεις: «Παράθυρο» Μητσοτάκη για άνοιγμα και τις καθημερινές

Τι ισχύει σήμερα

Στις διαδημοτικές μετακινήσεις αναφέρθηκε Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο STAR το βράδυ της Τετάρτης.

Σχολιάζοντας το σκεπτικό και την απόφαση να επιτραπεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός είπε

«από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού».

«Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην ερώτηση «άρα θα επιτραπεί και τις καθημερινές η διαδημοτική μετακίνηση;» απάντησε:

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Τι ισχύει σήμερα για την μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Σήμερα, τις καθημερινές (Δευτέρα με Παρασκευή) δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση του κωδικού 6 στο 13033 για άθληση. Όμως επιτρέπεται ο κωδικός 6 στο 13033 για την επίσκεψη σε κομμωτήριο, κουρείο ή κέντρο περιποίησης νυχιών.

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται και για αγορές από κατάστημα με την διαφορά ότι στέλνουμε SMS στο 13032 και περιλαμβάνει μόνο το ονοματεπώνυμό μας. Το SMS στο 13032 αποστέλλεται μόνο μια φορά την ημέρα και ισχύει μόνο για 3 ώρες.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετακίνηση από δήμο σε δήμο δεν προβλέπεται και για αγορές σε σούπερ μάρκετ καθώς για την δραστηριότητα αυτή στέλνουμε κωδικό 2 στο 13033 και επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση εντός δήμου ή σε απόσταση 2χλμ. από τη διεύθυνση κατοικίας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου