Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Εισαγόμενους εκτελεστές βλέπει η ΕΛ.ΑΣ – Πώς μοιάζουν οι δράστες

Ήταν σίγουροι ότι αιφνιδίασαν το θύμα τους

Ψυχροί και αποφασισμένοι ήταν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ εκτέλεσαν ένα σχέδιο πολύ καλά μελετημένο. 

Το σχέδιο, σύμφωνα με τις Αρχές, επικεντρώθηκε από την αρχή ως το τέλος στον τελικό στόχο: να εκμηδενιστεί κάθε πιθανότητα να φύγει το θύμα τους ζωντανό από την δολοφονική ενέδρα.

Οι δύο άνδρες καταγράφηκαν σε οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και ταιριάζει με τις μαρτυρίες των αυτοπτών που πρόλαβαν να δουν τον εκτελεστή του Γιώργου Καραϊβάζ και τον συνεργό που τον περίμενε με τη μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ για να ολοκληρώσουν το σχέδιο διαφυγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, τα οποία παρουσιάζει το MEGA, ο εκτελεστής του γνωστού δημοσιογράφου είναι ένας σωματώδης άνδρας ύψους 1.85-1.90 που φαίνεται να ζυγίσει περίπου 90-100 Κιλά. Φαίνεται αρκετά Γυμνασμένος και την ώρα της εκτέλεσης φορούσε μαύρο σκούφο, μαύρη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, ανοιχτό γκρι μπουφάν, χακί παντελόνι και γάντια.

Σίγουροι ότι τον αιφνιδίασαν

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, που μελετούν καρέ-καρέ το οπτικό υλικό πριν και μετά την επίθεση που έχουν στα χέρια τους, οι δύο άνδρες δείχνουν σίγουροι ότι έχουν πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό και ότι θα προλάβουν να εξαφανιστούν πριν τους καταδιώξει η Αστυνομία.

Μάλιστα, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, φαίνεται απόλυτα εξοικειωμένος με το αυτόματο μηχανοκίνητο δίτροχο τύπου σκούτερ, και οι κινήσεις του δείχνουν πως γνωρίζει ότι δεν είναι ευέλικτο και δεν έχει δυνατότητες επιτάχυνσης.

Πρόκειται για έναν άνδρα ύψους 1.70-1.75 και βάρος περίπου 70-75 κιλά, πιο αδύνατος από τον εκτελεστή. Φορούσε άσπρο κράνος, μαύρο μπουφάν και τζίν παντελόνι.

Οι αστυνομικοί χτενίζουν ακόμη την περιοχή που καλύπτει τη διαδρομή που διένυε ο Γιώργος Καραϊβάζ από την εργασία του ως το σπίτι του, αναζητώντας οπτικό υλικό μέχρι και τρεις ημέρες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου