Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για την «δημοσιογραφική» ταυτότητα του Μένιου Φουρθιώτη

Θα διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση

Στο επίκεντρο νέας έρευνα, η τρίτη κατά σειρά, βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης με αφορμή την «δημοσιογραφική» ιδιότητα την οποία φέρεται να επικαλέστηκε χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ με σκοπό να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του σε λίστες διαπιστευμένων συντακτών σε υπουργεία αλλά και τη Βουλή.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση στάθηκε αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της.

Η Ένωση Συντακτών ζήτησε, μάλιστα, την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης σημειώνοντας πως θα ζητήσει με επίσημη γραπτή ενημέρωση από υπουργεία και δημόσιους φορείς να εξακριβωθεί αν ο παρουσιαστής έχει αιτηθεί διαπίστευση παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διετάχθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, θα διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι αργά το μεσημέρι, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και θα συσχετιστεί στην επίμαχη δικογραφία ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία, ωστόσο, ουδέποτε του χορηγήθηκε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου