Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Τα «γκρίζα» σημεία της απολογίας της 36χρονης για την επίθεση στην Ιωάννα

Δέκα μήνες μετά ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη

Δυο είναι τα «γκρίζα» σημεία της απολογίας της 36χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η άρνηση της να αποκαλύψει ποιος της προμήθευσε το βιτριόλι αλλά και το «πολύ προσωπικό ζήτημα» που την οδήγησε στην σοκαριστική επίθεση.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία είναι προσωρινά κρατούμενη, επέλεξε να μιλήσει στην αρμόδια ανακρίτρια με καθυστέρηση 10 μηνών ομολογώντας πως ήταν εκείνη που έστησε καρτέρι στην Ιωάννα.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν παραδέχτηκε ότι είχε πρόθεση να την σκοτώσει. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η απολογία της 36χρονης είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατά κλειστά χαρτιά τα οποία θα ανοίξει ενώπιον του δικαστηρίου.

Κομβικής σημασίας θεωρείται το γεγονός ότι αρνείται πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση ξεκαθαρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα δώσει «μάχη» για να αποδυναμώσει την κατηγορία που της αποδίδεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ώστε να μετατραπεί σε αυτή της σωματικής βλάβης που μεταφράζεται σε μικρότερη ποινή.

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω…» ισχυρίστηκε στην απολογία της η κατηγορούμενη ζητώντας συγγνώμη από την Ιωάννα και την οικογένεια της.

Μια συγγνώμη που δεν γίνεται δεκτή σύμφωνα με τον νομικό παραστάτη της άτυχης Ιωάννας Απόστολο Λύτρα ο οποίος μιλώντας στο στο newsbeast.gr έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας.

«Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα πραγματικά περιστατικά και τα επιστημονικά ευρήματα από τα οποία προκύπτει η ανθρωποκτόνος πρόθεση της κατηγορούμενης» ανέφερε ο κ. Λύτρας σημειώνοντας πως η στάση της 36χρονης «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μεταμέλεια της κατηγορούμενης. Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι η κατηγορούμενη δεν απάντησε στην ερώτηση που προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Το γεγονός αυτό είναι κάτι που με κάνει να πιστεύω πως μπορεί να υπάρχει συνεργός που την προμήθευσε και γνώριζε για που το προορίζει» τόνισε ο κ. Λύτρα.

Η 36χρονη, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση και η δικογραφία πάρει το δρόμο της για το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για την παραπομπή της σε δίκη ή όχι και το αδίκημα που θα αντιμετωπίσει, δήλωσε μετανιωμένη επιμένοντα πως δεν γνώριζε ότι θα προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά.

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μο» είπε και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου