Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

Φωτιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν προληπτικά τα δύο χωριά – Σε ετοιμότητα άλλα δύο

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την επιχείρηση κατάσβεσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Άνδρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ρέματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους τα χωριά Ρέματα και Ατένι, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι στα χωριά Άρνη και Κατάκοιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς και καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Ωστόσο η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς κρίνεται αρκετά δύσκολη καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν ακόμα και τα 7 μποφόρ και η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις και έχει πάρει αρκετά μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που μετέβη στην Άνδρο με ελικόπτερο.


Όσον αφορά για τις πληροφορίες περί τραυματισμού πυροσβέστη δεν ήταν σοβαρό και επέστρεψε κανονικά στο επιχειρησιακό του έργο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Το βράδυ ωστόσο στο νησί σημειώθηκε και μία δεύτερη φωτιά από ένα αυτοκίνητο. Οι Αρχές μέχρι τώρα δεν συνδέουν τις δύο πυρκαγιές αλλά μετά την κατάσβεση αναμένεται να υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος για να διαπιστώσει η Πυροσβεστική εάν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου