Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες – Στο «μικροσκόπιο» το βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές

Καρέ - καρέ οι κινήσεις των δολοφόνων

Μάχη με τον χρόνο για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, δίνουν οι αστυνομικές Αρχές.

Με τις εικόνες ντοκουμέντο των δύο εκτελεστών, που έχουν στα χέρια τους, προσδοκούν ότι θα φτάσουν στα ίχνη τόσο των δολοφόνων όσο και του ηθικού αυτουργού, που εκτιμούν ότι βρίσκεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου για τον αστυνομικό συντάκτη.

Τα βίντεο από κυκλώματα ασφαλείας που είδαν χθες Κυριακή το φως της δημοσιότητας, δείχνουν τους δύο δράστες να κινούνται με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με μία σειρά συγκεκριμένων ενεργειών, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών προσδοκά ότι θα φτάσει στα ίχνη του ηθικού αυτουργού αλλά και των δύο εκτελεστών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν έρευνες στα ξενοδοχεία αναζητώντας στοιχεία για τυχόν ενοικιάσεις δωματίων κοντά στην ημερομηνία της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται κυρίως τα ξενοδοχεία στα νότια προάστια, γύρω δηλαδή από την περιοχή όπου διέμενε ο δημοσιογράφος με την οικογένειά του. Παράλληλα, αναζητούν πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη ενοικίαση διαμερισμάτων, καθώς θεωρούν πιθανό το σενάριο οι εκτελεστές να μίσθωσαν για σύντομο χρονικό διάστημα κάποιο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί ερευνούν τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μηχανών, εκτιμώντας ότι οι δράστες ενδέχεται να είχαν νοικιάσει το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν την ημέρα της δολοφονίας. Δηλαδή, οι αξιωματικοί της αστυνομίας που έχουν αναλάβει την έρευνα, θεωρούν πιθανόν η μηχανή, χαμηλού κυβισμού, να μην ήταν κλεμμένη και με παραποιημένη πινακίδα, αλλά νοικιασμένη. Σημειώνεται ότι το μηχανάκι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Στο επίκεντρο των ερευνών, βρίσκονται και οι αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και στα χερσαία σύνορα, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Γιώργο Καραϊβάζ, καθώς το βασικότερο σενάριο που εξετάζουν είναι οι δύο δράστες να ήταν πληρωμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό. Με αυτό το σκεπτικό, ερευνούν και τις αναχωρήσεις μετά το έγκλημα, πιθανολογώντας ότι οι δράστες ίσως κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα.

Η διαδικασία που ακολουθούν οι αξιωματικοί της αστυνομίας, παραπέμπει σε αυτή που είχαν εφαρμόσει και για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Σημειώνεται ότι στην τότε δολοφονία, οι δράστες είχαν επίσης χρησιμοποιήσει σιγαστήρα και ήταν πληρωμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό. Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί βαδίζουν στα ίδια βήματα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, με την προσδοκία να καταφέρουν και αυτή τη φορά να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δολοφόνους.

Το βίντεο ντοκουμέντο των δύο εκτελεστών

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έφερε στη δημοσιότητα το MEGΑ, με τους δύο δολοφόνους του δημοσιογράφου. Το οπτικό υλικό που εξασφάλισε το MEGA δείχνει τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή να κατευθύνονται στο σημείο της δολοφονίας. Όπως αποκαλύπτεται, δεν τον ακολουθούσαν από τη δουλειά του, αλλά τον περίμεναν εκεί. Λίγα λεπτά πριν φτάσει ο δημοσιογράφος, φαίνονται καθαρά ο οδηγός, αλλά και ο συνεπιβάτης που πυροβόλησε τον Καραϊβάζ. Οι καταθέσεις από τους αυτόπτες «ξεσκονίζονται», αφού και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Από κάμερες της περιοχής οι αστυνομικοί βρήκαν υλικό που κατέγραψε τον εκτελεστή και τον συνεργό του, λίγα λεπτά πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε πρώτο το MEGA, δείχνει τους δύο δράστες της δολοφονικής ενέδρας, να κατευθύνονται προς το σημείο που εκτέλεσαν με 10 σφαίρες τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Καρέ – καρέ οι κινήσεις των δολοφόνων

Στη θέση του συνοδηγού, ο εκτελεστής, όπως τον έχουν περιγράψει οι αυτόπτες μάρτυρες. Φοράει μαύρο σκούφο, μαύρη μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού, άσπρο μπουφάν, χακί στρατιωτικό παντελόνι, ενώ φαίνεται να φοράει και γάντια.

Ο συνεργός του εκτελεστή οδηγεί τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν, φοράει άσπρο κράνος, μαύρο μπουφάν και τζιν παντελόνι. Η σωματική τους διάπλαση ταιριάζει με τα όσα κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο εκτελεστής, μεγαλόσωμος, στο πίσω κάθισμα και ο συνεργός του, μετρίου αναστήματος, οδηγεί την μοτοσυκλέτα.

Οι δύο δολοφόνοι, ψύχραιμοι, πηγαίνουν προς το σημείο της φονικής ενέδρας. Μέρα μεσημέρι, ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πεζούς.

Στόχος των αστυνομικών είναι, τώρα, να εντοπίσουν κάθε στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών που όπως όπως όλα δείχνουν εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει κινητό και υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναζητούν τη μοτοσυκλέτα

Τη μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου αλλά και για τη διαφυγή τους, ψάχνουν οι αρχές.

Πρόκειται, όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το MEGA, για ένα σκουρόχρωμο σκούτερ, μικρού κυβισμού, που φαίνεται να έχει μόνο έναν αριστερό καθρέφτη ενώ έχει και μαύρη μπαγκαζιέρα.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι είτε οι δράστες να την έχουν εγκαταλείψει και να την έχουν κάψει προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους, είτε να την έχουν κρύψει σε κάποιο ασφαλές για αυτούς σημείο.

«Ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές

Οι αστυνομικοί ερευνούν ακόμη και το ενδεχόμενο οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν από κάποια χώρα του εξωτερικού μόνο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι καταθέσεις από τους αυτόπτες «ξεσκονίζονται» σε κάθε τους λεπτομέρεια, αφού και η παραμικρή κίνηση μπορεί να δώσει το λάθος που θα προδώσει τους δράστες και θα οδηγήσει στην εξιχνίαση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες, αποφασισμένοι και γνώριζαν καλά την περιοχή, ενώ εκμεταλλεύτηκαν τον αιφνιδιασμό του δημοσιογράφου.

Κηδεία Καραϊβάζ: Ράγισε καρδιές ο επικήδειος του γιου του

Σε κλίμα οδύνης κι ανείπωτης θλίψης τελέστηκε χθες Κυριακή το μεσημέρι η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ στο Καλλίφυτο Δράμας, όπου ήταν ο τόπος καταγωγής του. Τραγικές φιγούρες ήταν ο η σύζυγός του, η αδερφή του κι ο 20χρονος γιος του Δημήτρης, που συγκλόνισε στον επικήδειο λόγο του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέφερε η δημοσιογράφος Αφροδίτη Σπηλιώτη μέσω της εκπομπής Καλύτερα Δεν Γίνεται, ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ ανέφερε: «Ο πατέρας μου αγαπούσε το καλό φαγητό, την ζωή, την καλοπέραση και τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι θα συγχωρούσε και τους δολοφόνους του, αν μπορούσε.»

Όταν βγήκε η σωρός του δημοσιογράφου από το παρεκκλήσι για να οδηγηθεί στο νεκροταφείο, ο γιος του έβαλε να ακουστεί το γνωστό ζεϊμπέκικο «Το Βουνό», συγκινώντας όσους παρευρίσκονταν εκεί.

Ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ, αποχαιρέτησε τον πατέρα του με έναν επικήδειο λόγο.


Με τρεμάμενη φωνή είπε:

«Ο μπαμπάς μου ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή, το φαγητό, την καλοπέραση και τη δουλειά του. Έζησε πιστεύοντας στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη και πέθανε και για αυτά περήφανος.

Ο πατέρας μου πίστευε πολύ στους ανθρώπους και τους αγαπούσε. Πίστευε στη δεύτερη ευκαιρία.

Οι άνθρωποι που τον σκότωσαν φυσικά και θέλουμε να πιαστούν για να μη σκοτώσουν κάποιον άλλον στο μέλλον. Αλλά ο ίδιος μου ο πατέρας θα τους συγχωρούσε που τον σκότωσαν. Θα ήθελε αυτό το γεγονός να λειτουργήσει ως ελπίδα.

Να δείξει τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει στον εαυτό του, πιστεύει σε αυτά που λέει και δεν τα παρατάει. Συγγνώμη… δεν…»

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου