Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Το καρτέρι θανάτου, η χαριστική βολή και τα αναπάντητα ερωτήματα

Σαρωτικές έρευνες για τον εντοπισμό των εκτελεστών του δημοσιογράφου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Φίλοι, συνάδελφοι και γείτονες του αστυνομικού συντάκτη έχουν αφήσει λίγα λουλούδια και κεριά στο σημείο που έπεσε νεκρός, ενώ οι συγγενείς του άτυχου δημοσιογράφου αναζητούν τη δικαίωση, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ατόμων, που όπως φαίνεται ήταν ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των δραστών που προετοίμασαν και εκτέλεσαν αυτό το συμβόλαιο θανάτου. 

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξυχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίζουν να αναζητούν βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος από κατοικίες και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών ή να βρουν τον τρόπο διαφυγής τους.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης, ο οποίος σημείωσε πως το σχέδιο των δραστών ήταν καλά μελετημένο.

«Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι έχουμε μια καλά οργανωμένη ενέργεια. Εκτιμώ ότι είναι από επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι την εκτέλεσαν με ένα τρόπο άκρως επαγγελματικό, με ένα όπλο που είχε σιγαστήρα, τον προσέγγισαν, τον αιφνιδίασαν και με ομαδοποιημένες βολές τον εκτέλεσαν» σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, προσθέτοντας ότι το πιστόλι των 9mm που χρησιμοποίησαν είναι «καθαρό», καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη ενέργεια, ενώ πρόκειται για ένα διαμέτρημα όπλου που έχει πολλές ανεξυχνίαστες υποθέσεις.

Όπως σημείωσε ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης, οι αστυνομικοί είναι ξεκάθαροι πως πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο οι δράστες το εκτέλεσαν με επιτυχία.

Για την επιλογή των δολοφόνων να χρησιμοποιήσουν scooter για την προσέγγιση του θύματος και τη διαφυγή τους, δείχνει ότι πιθανόν να υπήρχε και άλλη ομάδα, η οποία θα ακολουθούσε τον άτυχο δημοσιογράφο. Σύμφωνα με υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, οι δράστες έκαναν βόλτες στην περιοχή και έφτασαν στο σημείο περίπου 10 λεπτά νωρίτερα.

«Δεν περίμεναν ότι θα τους καταδιώξει κάποιος, είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και τη δυνατότητα να φύγουν από το σημείο πιο εύκολα» σημειώνουν αστυνομικοί της Ασφάλειας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου