Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Καθηγητής ΕΚΠΑ για AstraZeneca: Απειροελάχιστος ο κίνδυνος για όσους εμβολιαστούν

«Θρομβώσεις μπορεί να δημιουργηθούν μετά από κάθε είδος εμβολιασμού, ακόμα και της γρίπης» τονίζει ο Γεώργιος Χρούσος

Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τους κινδύνους του μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (7/4) ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γεώργιος Χρούσος.

«Ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος σε σχέση με τα οφέλη του εμβολιασμού» διαμήνυσε και τόνισε πως για όλα τα σκευάσματα υπάρχουν παρενέργειες.

«Σε όλα τα εμβόλια υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών και ειδικά των θρομβώσεων όπως αναφέρει η βιβλιογραφία» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Το ίδιο όμως ισχύει ακόμη και για τα εμβόλια της γρίπης και της ιλαρά. Συμπλήρωσε δε πως ο απειροελάχιστος κίνδυνος των θρομβώσεων, υπάρχει και για τους άλλους τύπους των εμβολίων κατά του κορονοϊού που χρησιμοποιούνται» εξήγησε.

Παράλληλα ο Γεώργιος Χρούσος, επεσήμανε πως μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει περίπου 300.000 εμβολιασμοί στη χώρα μας με το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει καταγραφεί μόλις ένα σχετικό περιστατικό.

«Τα περιστατικά αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, αρκεί όποιος έχει συμπτώματα να πάει αμέσως σε νοσοκομείο» σημείωσε.

«Στατιστικά τις περισσότερες πιθανότητες για τη δημιουργία θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό, έχουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία γιατί έχουν αυξημένα οιστρογόνα και αυξημένη τάση προς θρόμβωση» είπε ο Γεώργιος Χρούσος. «Είναι λάθος και άδικο να λένε οι πολίτες πως κρύβουμε περιστατικά» υπογράμμισε κλείνοντας.

Δειτε το Βιντεο ΕΔΩ

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου