Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Με τραπεζάκια έξω, περιορισμένο ωράριο και self test ανοίγει η εστίαση μετά το Πάσχα

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί - Προς άνοιγμα τα εμπορικά κέντρα την Δευτέρα 19 Απριλίου

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να επεξεργαστεί τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, την άρση του απαγορευτικού στις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα και την επιστροφή των μαθητών λυκείου στα θρανία. 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, καθώς το «εργαλείο» των self tests και η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού δημιουργούν τις συνθήκες για το άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Επόμενη άρση αναμένεται στις 24 Απριλίου με την κατάργηση του click away και του click in shop στο λιανεμπόριο. Έτσι οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς να έχει προηγηθεί ραντεβού, γεγονός που λειτουργεί πολλές φορές αποτρεπτικά, γιατί η αγορά του εκάστοτε προϊόντος είναι προκαθορισμένη και «χάνεται» η ανέμελη βόλτα στις βιτρίνες.

Επόμενος «σταθμός» είναι το άνοιγμα της εστίασης, το οποίο τοποθετείται μετά το Πάσχα (2 Μαΐου). Οι καλές καιρικές συνθήκες βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση και αυτό γιατί σε πρώτη φάση θα επιτραπεί να ανοίξουν καταστήματα που θα έχουν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους. Και αυτό θα γίνει με πολύ αυστηρά μέτρα, περιορισμένο ωράριο και μόνο σε ανοικτούς χώρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου