Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Μετωπική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το εμβόλιο της Astrazeneca

Νέα πολιτική αρένα μετά το Πάσχα

Σφοδρή πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraZeneca από την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca και «οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από το να πάθει κάτι από το εμβόλιο».

Η επικοινωνιακή ζημιά όμως είχε ήδη γίνει σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να «τρέξει» το πρόγραμμα «Ελευθερία», με διαρκείς εκκλήσεις προς τους πολίτες για να εμβολιαστούν και με στρατηγικό στόχο το Μάιο θα εμβολιάζονται πλέον στην Ελλάδα όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών.

Για το λόγο αυτό, άμεση ήρθε η απάντηση από το Μαξίμου με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για συνειδητή υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας. «Προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Στη επίθεση που εξαπέλυσε η Αριστοτελία Πελώνη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος κάνοντας λόγο για «πελώνειο θράσος» και κυνισμό της κυβέρνησης που διαστρεβλώνει τα μηνύματα Τσίπρα για τον εμβολιασμό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μιλούν για ανευθυνότητα στον εμβολιασμό αυτοί που έσπευσαν να εμβολιάσουν 38άρηδες υπουργούς και συνεργάτες τους εδώ και πέντε μήνες, ενώ όλοι οι συνομήλικοι τους περίμεναν πότε θα έρθει η σειρά τους».

Νέα πολιτική αρένα μετά το Πάσχα

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που αποτελεί προτεραιότητα της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης έχει προγραμματιστεί να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση. Έτσι μετά το Πάσχα αναμένεται νέα σκληρή πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση εντός και εκτός κοινοβουλίου. «Αγκάθι» του νέου εργασιακού αποτελεί το ωράριο-λάστιχο που προβλέπει τη δυνατότητα συμψηφισμού των υπερωριών με ρεπό ή μειωμένο ωράριο. Για το επίμαχο αυτό θέμα ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε «πόλεμο», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αποφάσισε εν μέσω «κορύφωσης του δράματος της πανδημίας, να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία, δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία». «Και όταν κηρύσσεται πόλεμος δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις, όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες, αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο». «Ο κ. Τσίπρας κατασκευάζει πάλι ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ξανά ψεύτικους πολέμους», ήταν το σχόλιο της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι η μεταρρύθμιση για τα εργασιακά δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη στο σύνολο της.

Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου