Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Όσκαρ 2021: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του βραβείου Α' Ανδρικού Ρόλου

Όσκαρ 2021: Tο φαβορί για το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου

Όσκαρ 2021: Tο φαβορί για το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου ήταν εδώ και καιρό ξεκάθαρο όμως κάποιοι ήθελαν να ελπίζουν πως ένας ηλικιωμένος πατέρας με γεροντική ανία, ήταν ικανός για να αποδειχτεί το μεγάλο outsider. 

Η μεταθανάτια νίκη στα βραβεία SAG του Chadwick Boseman ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο χτυπημένος από τον καρκίνο, ήταν η πρώτη σε οποιαδήποτε κορυφαία κατηγορία του συγκεκριμένου θεσμού, οδηγώντας τον ένα βήμα πιο κοντά στο Όσκαρ.

Για να μη θυμηθούμε και τη νίκη του στα Βραβεία των Κρητικών Κινηματογράφου και Χρυσής Σφαίρας.

Είναι όμως γεγονός ότι στην κούρσα διεκδίκησης του συγκεκριμένου βραβείου, ο Chadwick Boseman είχε τον πιο σκληρό αντίπαλο, τον Anthony Hopkins («Ο Πατέρας»).

Οι υποψηφιότητες:

Chadwick Boseman

"Ma Rainey's Black Bottom" (Netflix)

Ιστορία στα Όσκαρ: Καμία προηγούμενη υποψηφιότητα

Ρόλος: Levee

Σκηνοθεσία: George C. Wolfe

Συνοπτικά η υπόθεση: Σικάγο, 1927. Οι εντάσεις και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης, καθώς μια μπάντα μουσικών περιμένει την ερμηνεύτρια, τη θρυλική «Mother of the Blues», Μα Ρέινι. Αργοπορημένη για το στούντιο, η ατρόμητη, φλογερή Μα βρίσκεται σε διαμάχη με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγό της για τα δικαιώματα πάνω στη μουσική της. Καθώς το συγκρότημα περιμένει στην κλειστοφοβική αίθουσα της πρόβας του στούντιο, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι που θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μουσική βιομηχανία παρακινεί τους συναδέλφους του μουσικούς σε μια εξομολόγηση ιστοριών, αληθινών και ψεύτικων που θα αλλάξουν για πάντα την πορεία της ζωής τους.

Πρωταγωνιστούν: Chadwick Boseman, Dusan Brown, Jonny Coyne, Viola Davis, Colman Domingo, Taylour Paige, Michael Potts, Jeremy Shamos, Glynn Turman

Anthony Hopkins

"The Father" (Sony Pictures Classics)

Ιστορία στα Όσκαρ: 5 υποψηφιότητες, 1 χρυσό αγαλματίδιο (1991- "Η σιωπή των αμνών" Βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου)

Ρόλος: Anthony

Σκηνοθεσία: Florian Zeller

Συνοπτικά η υπόθεση: Όταν η κόρη του Αν του ανακοινώνει ότι θα φύγει για να ζήσει στο Παρίσι, ο Άντονι, ένας συνταξιούχος μηχανικός, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του στο Λονδίνο, ακόμη κι αν κι ο ίδιος ανησυχεί για το τι μπορεί να του συμβεί. Η Αν ανησυχεί επίσης καθώς ο πατέρας της δείχνει σημάδια άνοιας. Η ίδια αποφασίζει να προσλάβει μια νοσοκόμα για να τον φροντίζει, αλλά ο Άντονι επιμένει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια.

Πρωταγωνιστούν:: Olivia Colman, Mark Gatiss, Anthony Hopkins, Imogen Poots, Rufus Sewell, Olivia Williams

Riz Ahmed

"Sound of Metal" (Amazon Studios)

Ιστορία στα Όσκαρ: Καμία υποψηφιότητα

Ρόλος: Ruben

Σκηνοθεσία: Darius Marder

Συνοπτικά η υπόθεση: Η ζωή ενός ντράμερ heavy-metal συγκροτήματος αρχίζει να διαλύεται όταν αρχίζει να χάνει την ακοή του.

Πρωταγωνιστούν: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Mathieu Almaric, Lauren Ridloff


Steven Yeun

"Minari" (A24)

Ιστορία στα Όσκαρ: Καμία υποψηφιότητα

Ρόλος: Jacob

Σκηνοθεσία: Lee Isaac Chung

Συνοπτικά η υπόθεση: Τη δεκαετία του '80 μία οικογένεια από την Κορέα μετακομίζει στο Αρκάνσας των ΗΠΑ για να δημιουργήσει τη δική της φάρμα.

Πρωταγωνιστούν: Steven Yeun, Yeri Han, Alan S. Kim, Yuh-jung Youn, Will Patton

Gary Oldman

"Mank" (Netflix)

Ιστορία στα Όσκαρ:: 2 υποψηφιότητες, 1 νίκη (το 2017 για την ταινία "Darkest Hour", βραβείο Α" ανδρικού ρόλου)

Ρόλος: Herman J. Mankiewicz

Σκηνοθεσία: David Fincher

Συνοπτικά η υπόθεση: Δεκαετία του '30. Ο κορυφαίος σεναριογράφος του Χόλιγουντ, ο Herman J. Mankiewicz προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη χαοτική προσωπική του ζωή και να νικήσει τον αλκοολισμό, την ίδια ώρα που έμελλε να βάλει την υπογραφή του σε μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Πρωταγωνιστούν: Tom Burke, Lily Collins, Joseph Cross, Charles Dance, Monika Gossman, Ferdinand Kingsley, Jamie McShane, Tuppence Middleton, Toby Leonard Moore, Gary Oldman, Tom Pelphrey, Amanda Seyfried, Sam Troughton

Δείτε παρακάτω ποιος ηθοποιός κατέκτησε το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για το 2021:


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου