Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Όσκαρ 2021: Ποια ταινία κινουμένων σχεδίων θα κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο; (βιντεο)

 Όσκαρ 2021: Μία αξιόλογη κατηγορία στα βραβεία της Ακαδημίας κινηματογράφου είναι και εκείνη των Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων.

Φέτος μάλιστα, οι ευρωπαϊκές ταινίες κινουμένων σχεδίων δείχνουν να τα πηγαίνουν πολύ καλά στα φετινά Όσκαρ. Οι υποψηφιότητες είναι οι εξής:

Υποψήφιες ταινίες κινουμένων σχεδίων

Soul (Pixar)


Wolfwalkers (Apple TV+/GKIDS)


Over the Moon (Netflix)


Φύγαμε (Pixar)


A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (Netflix)Η τελευταία ταινία είναι ζωγραφισμένη στο χέρι και κατεβαίνει στον... στίβο των Όσκαρ με αξιώσεις.

«Είναι σαν μια γιορτή των σκίτσων στα κινούμενα σχέδια, έχουμε μια συλλογή από χαρτιά με όμορφα τοπία και χαρακτήρες και όλα αυτά. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι συμμετέχοντες είναι χαρούμενοι και μπορούν να κάνουν μια μικρή γιορτή και αυτό έχει αναγνωριστεί και από άλλους ως μια όμορφη μορφή τέχνης» δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας Τομ Μουρ.

Δύο παραγωγές της Disney το Onward και το Soul έχουν επίσης κάθε λόγο να διεκδικούν Όσκαρ, ενώ από πλευράς Netflix υποψήφιο είναι το Over the Moon που επίσης κατεβαίνει με αξιώσεις στον αγώνα για τη διεκδίκηση του χρυσού αγαλματιδίου.

Δείτε παραπάνω το βίντεο με τις δηλώσεις των δημιουργών των ταινιών κινουμένων σχεδίων που ανταγωνίζονται για μία θέση στο... πάνθεον των Όσκαρ.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου