Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, σε κινητοποιήσεις οι φοιτητικοί σύλλογοι

Συγκέντρωση στην Αθήνα στη μία στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα διοργανώνουν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι, με τη στήριξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση στη μία τα Προπύλαια.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να συμμετάσχουν μαζικά. «Διεκδικούμε να παρθούν τώρα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων! Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ, προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Με τους αγώνες μας υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο!» αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας 12.00 – 14.00 για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις!

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δάσκαλοι. «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζει τον αγώνα για:

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια

Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης!

Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία!

Όχι στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης».

Συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας διοργάνωσαν χθες σύλλογοι εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν αυξημένα τεστ στα σχολεία, επιτάχυνση του εμβολιασμού, αραίωση των μαθητών στις τάξεις, μόνιμους διορισμούς και μέτρα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου