Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ – Όλο το σχέδιο για να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού το Πάσχα

Τα μπλόκα στα διόδια και οι αστυνομικοί σε πλατείες, αγορά και εκκλησίες

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛΑΣ προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού το Πάσχα και να ξεκινήσει μετά τη Δευτέρα του Πάσχα η χαλάρωση, με στόχο την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, πάνω από 10.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτραπεί η μαζική έξοδος από τα αστικά κέντρα, αλλά και να μην ξεφύγει η κατάσταση στις πλατείες, την αγορά, αλλά και τις εκκλησίες που θα έχουν την τιμητική τους.

Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου έχουν αυστηροποιηθεί οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις. Στα διόδια, τις εθνικές οδούς και τις κεντρικές αρτηρίες υπάρχουν μπλόκα, έχουν επιστρατευτεί ακόμα και drones και ελικόπτερα για να υπάρχει live εικόνα από τους δρόμους.

Οι δικαιολογίες, βέβαια, που σκαρφίζονται κάποιοι για να «σπάσουν» τις απαγορεύσεις δεν έχουν προηγούμενο, ωστόσο, έχει γίνει σαφές σε όλους πως και το φετινό Πάσχα δεν θα το περάσουμε στο χωριό. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, πάντως, 53.825 οχήματα είχαν βγει από την Αττική με προορισμό την επαρχία, όμως, 481 επέστρεψαν καθώς οι επιβαίνοντες δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για τη Μεγάλη Εβδομάδα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την ενεργοποίηση 3.500 αστυνομικών έτσι ώστε να είναι διασκορπισμένοι στην αγορά, τις εκκλησίες και τις πλατείες. Θα διεξάγονται συχνές περιπολίες ακόμα και με σκούτερ, ποδήλατα ή και από πεζούς αστυνομικούς, για να ελέγχεται η τήρηση των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα αυτό που θα εξετάζουν θα είναι αν τηρούνται οι κανόνες για το click in shop, αν τηρούνται οι αποστάσεις κι αν οι καταναλωτές φορούν μάσκες. Μεγάλη έμβαση θα δοθεί στους εμπορικούς δρόμους κυρίως του κέντρου, στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τα malls της Αττικής.

Παράλληλα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκκλησίες, οι αστυνομικοί θα εξετάζουν το αν υπάρχουν υπεράριθμοι, αν υπάρχει συγχρωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο των Ναών κι αν εφαρμόζεται το μέτρο της διπλής μάσκας. Δεν αποκλείεται να επιστρατευτούν τα ηχητικά μηνύματα προς τους πιστούς έτσι ώστε να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να αποτραπούν εικόνες που στο παρελθόν παρατηρήθηκαν και θεωρήθηκαν υπεύθυνες για τη διασπορά του κορονοϊού.

Από την προσοχή των αστυνομικών δεν θα ξεφύγουν τα κορονοπάρτι, με την κατάσταση μέχρι στιγμής να φαντάζει ελεγχόμενη, καθώς έχουν αποτραπεί αρκετές προσπάθειες για μεγάλες συναθροίσεις σε πλατείες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου