Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Απολογείται ο 31χρονος, «επαγγελματικά» χτυπήματα βλέπει η Αστυνομία

«Ο τρόπος που σκότωσε τα δύο θύματα δείχνουν οτι δρούσε σε ψυχική ηρεμία» λέει η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων

Ενώπιον ανακριτική θα βρεθεί σήμερα ο 31χρονος που σκότωσε δύο αδέρφια στη Μακρινίτσα Πηλίου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της 28χρονης πρώην συζύγου του και του 30χρονου αδερφού της.

Το επιχείρημα της πλευράς υπεράσπισης του κατηγορουμένου είναι ότι έχει το ακαταλόγιστο και δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε το μοιραίο απόγευμα, αφού δεν έχει συνείδηση των αποτρόπαιων πράξεών του.

«Υπάρχει στη δικογραφία απόφαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας με την οποία διατάσσεται η αναγκαστική του νοσηλεία λόγω ψυχιατρικού προβλήματος» επισημαίνει ο δικηγόρος Δημήτρης Βούλγαρης για τον 31χρονο φερόμενο ως δράστη.

Στη χθεσινή (08.04) της παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Astra, η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων ξεκαθάρισε οτι «επειδή υπάρχει ψυχιατρικό πρόβλημα δεν συνεπάγεται ότι ο κατηγορούμενος έχει το ακαταλόγιστο. Οι πράξεις του, ο τρόπος που σκότωσε τα δύο θύματα, το μαχαίρι που κουβαλούσε, η διαφυγή του αμέσως μετά, δείχνουν οτι είχε συνείδηση και οτι δρούσε σε ψυχική ηρεμία. Βέβαια, οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα αποφανθούν» τόνισε η κ. Παναγοπούλου.

Τι βλέπουν οι αστυνομικοί

Επαγγελματικά χτυπήματα βλέπει η Αστυνομία σύμφωνα με το TheNewspaper.gr.

Ο δράστης κατάφερε δύο μαχαιριές στην καρδιά της άτυχης συζύγου του, οι οποίες ήταν βαθιές, αφού το αιχμηρό αντικείμενο εισχώρησε βαθιά στο σώμα της και σε κάθετη θέση, με τα 25 εκατοστά της λάμας να κόβουν στα δύο την καρδιά της. Τρεις ήταν οι μαχαιριές και στο σώμα του 30χρονου Γιώργου, ενώ ο φερόμενος ως δράστης χρησιμοποιήσε ακριβώς τον ίδιον τρόπο για να σκοτώσει τα δύο αδέρφια.

Τα λιγοστά χτυπήματα και η μεθοδολογία προβληματίζουν ιδιαίτερα τους αστυνομικούς και δείχνουν άτομο που είχε αποφασίσει να σκοτώσει και ήξερε τον τρόπο να το κάνει με πολύ λίγα χτυπήματα, σχεδόν «επαγγελματικά».

«Ένας άνθρωπος που πάει για να τραυματίσει πάνω στον θυμό του ή κάνει ένα έγκλημα πάθους και εν θερμώ, δεν στοχεύει τα σώματα με κινήσεις ακριβείας. Υποτίθεται οτι θολώνει και δεν ξέρει τι κάνει. Χτυπάει και δεν ξέρει αν θα βρει καρδιά, ζωτικά όργανα ή θα κάνει κάποια πιο επιπόλαια τραύματα. Γι’ αυτό και τα εγκλήματα πάθους χαρακτηρίζονται από τις πολλές μαχαιριές και όχι από ένα ή δύο χτυπήματα» επισημαίνει στην τοπική ιστοσελίδα έγκυρη αστυνομική πηγή.

Πώς έγινε το φονικό

Η 28χρονη τηλεφώνησε λίγο μετά τις 19:30 (05.04) την Αστυνομία καλώντας σε βοήθεια. «Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε στο τηλέφωνο σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Απέναντί της βρισκόταν ο σύζυγός της, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση.

Ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Φτάνοντας στο καλντερίμι που οδηγεί στο σπίτι, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, που μόλις είχε σκοτώσει τα δύο αδέρφια. Ο νεαρός άνδρας βλέπει το περιπολικό και χάνεται μέσα στα δέντρα, από τα καλντερίμια, με τον αστυνομικό να τον αναζητά. Όμως καταφέρνει και το σκάει μέχρι να συνειδητοποιήσει ο έμπειρος ένστολος τι ακριβώς είχε συμβεί εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στο νοσοκομείο του Βόλου, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε και η 52χρονη πεθερά του δράστη. Μπαίνοντας στο σπίτι ο φερόμενος ως δράστης αντίκρυσε την μητέρα της συζύγου του, την οποία απώθησε με δύναμη και τη χτύπησε με το μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου