Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Τα κορονοπάρτι εκτόξευσαν το ιό – Πιθανή έκρηξη κρουσμάτων την άλλη βδομάδα

Μοντέλο «Βαρνάβα» και στην πλατεία Βεάκη

Προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς η κατακόρυφη άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού, καθώς παρότι φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση, τα στοιχεία τελικά δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Στην Αττική παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μετακύληση της πίεσης στα δημόσια νοσοκομεία τις προσεχείς 10 ημέρες. Ενδεικτικό της βεβαρυμμένης επιδημιολογικά κατάστασης είναι ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.789 νέες μολύνσεις, 847 είναι οι διασωληνωμένοι και 87 οι θάνατοι. Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει τα κορονοπάρτι, καθώς ο συνωστισμός που καταγράφεται σε πλατείες και πάρκα προκαλεί υπερμετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υγειονομικές «βόμβες» επικίνδυνες στην παρούσα φάση της υγειονομικής κρίσης, καθώς τα νοσοκομεία βρίσκονται σε «εμπόλεμη κατάσταση».

Η διασπορά έχει αποδειχθεί ότι γίνεται από τον συνωστισμό είτε σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους καθώς είναι αερογενής η μετάδοση και μετά την μόλυνση χρειάζεται από 1 έως 3 μέρες για να φανεί στα λύματα. «Οι μετρήσεις αυτής της Εβδομάδας δείχνουν ότι παραμένει υψηλό το ιικο φορτίο σε όλη την χώρα, μπορεί να γίνει έκρηξη του ιικού φορτίου και να δούμε αύξηση των κρουσμάτων την άλλη βδομάδα» ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης.

Μοντέλο «Βαρνάβα» και στην πλατεία Βεάκη

Το μοντέλο «Βαρνάβα», με 24ωρη φύλαξη της πλατείας από δυνάμεις και ομάδες της ΕΛΑΣ εφαρμόστηκε και στο Περιστέρι, όπου χθες επενέβη από νωρίς η αστυνομία στην πλατεία Βεάκη. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ (Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων) σχημάτισαν κλοιό γύρω από την πλατεία αποτρέποντας την συγκέντρωση ατόμων. Παράλληλα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών βρέθηκαν στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας για να αποθαρρύνουν όσους σχεδίαζαν παράνομες συναθροίσεις. Όπως έγραψε πρώτο το newsbeast.gr η κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο «ΟΔΟΣ» για να μπει φρένο σε αυτά τα φαινόμενα με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή για να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Νέας Σμύρνης με επεισόδια μεταξύ κατοίκων – πολιτών. Η ομάδα ΟΔΟΣ είναι ότι πιο ήπιο διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή αστυνομικοί με ειδική γαλάζια στολή και χωρίς οπλισμό. Στόχος είναι να λειτουργούν αποτρεπτικά, όταν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού (μάσκες- κοινωνικές αποστάσεις).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου